elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Comunitat Valenciana viu una jornada de 'ponentà' i tempestes

La Comunitat Valenciana viu una jornada de 'ponentà' i tempestes
  • En alguns punts, este divendres ha sigut el dia més càlid d'aquest 2023

La Comunitat Valenciana ha viscut aquesta jornada de divendres 9 de juny amb un temps d'allò més variable.

La pujada del termòmetre ha sigut la gran protagonista, on en alguns punts hui ha sigut el dia més càlid d'aquest 2023 a causa del vent de ponent. És a dir, vents terrals que arriben recalfats i que fan disparar les temperatures, un fenomen molt conegut i temible per als valencians en les èpoques estivals.

Així doncs, la temperatura màxima registrada en la Comunitat Valenciana la trobem en l'Albufera de València, en l'estació que té situada AVAMET (Associació Valenciana de Meteorologia) en el Racó de l'Olla, amb 33,7 °C, mateixa temperatura que Almàssera.

Més al nord, a la ciutat de Vila-real i més concretament en el barri de Carinyena, s'han aconseguit els 33,6 °C, 33,3 °C a Almenara, 33 °C a l'Estany de Nules, mateixa temperatura que Orihuela.

I és que moltes han sigut les localitats que hui han superat àmpliament la barrera dels 30 °C, especialment en el Golf de València i zones de la Vega Baixa d'Alacant.

Tal com informa AEMET en el seu canal de Twitter, Castelló de la Plana només ha superat una vegada enguany els 30 °C, i va anar en plenes festes de la Magdalena, una cosa molt inusual i que va ser tot un rècord.

La capital de la Plana ha hagut d'esperar fins al 9 de juny per a tornar a superar aquesta temperatura, arribant fins als 31,4 °C de màxima.

A Castelló de la Plana, l'únic dia de l'any que s'havien aconseguit els 30 °C va ser l'11 de març, en plenes festes de la Magdalena. Hui la màxima registrada fins ara és de 31.4 °C.https://t.co/ej610kmhiy
— AEMET_C. Valenciana (@AEMET_CValencia) June 9, 2023

Divendres de tempestes en el nord de Castelló

No sols s'ha viscut una jornada càlida en punts del prelitoral i litoral, també ha sigut una jornada tempestuosa a l'interior castellonenca.

A primeres hores de la vesprada s'han registrat ruixats localment forts en zones com Catí, Coratxà, a la Pobla de Benifassà, assolint els 28,4 mm o els 21,8 mm del Pla de la Pinella de l'Alt Maestrat.

Moment en el qual la tempesta descarrega amb força aquesta vesprada en Coratxà
Moment en el qual la tempesta descarrega amb força aquesta vesprada en Coratxà

També algunes precipitacions, encara que menys importants, a l'interior de València, com els 3,8 mm de Requena i Ademuz, 3,6 mm d'Aras de los Olmos.

Pujar