elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
FITUR 2024

Mazón: “Ja no penalitzem el turisme, sinó que el declarem amistós”

Mazón: “Ja no penalitzem el turisme, sinó que el declarem amistós”
  • El president ha afirmat que la Comunitat Valenciana està capacitada per a “rebre a més turistes”

“Ja no penalitzem el turisme, sinó que el declarem amistós”. Així de categòric s'ha mostrat el president de la Generalitat, Carlos Mazón, que ha afirmat en l'acte central pel dia de la Comunitat Valenciana que “cada turista que ve és una festa”.

“No cal triar entre turisme de masses i turisme de qualitat” ha argumentat el cap del Consell, que ha recalcat la capacitat turística de la Comunitat Valenciana. “Podem rebre més turisme i podem fer-ho millor”, ha afirmat en línia amb les peticions del govern autonòmic per a ampliar els aeroports de l’Altet (Alacant) i Manises (València).

Carlos Mazón ha realitzat estes declaracions durant la seua participació en l'acte institucional del Dia de la Comunitat Valenciana en Fitur, en el qual s'ha presentat la nova estratègia de promoció turística del Consell sota el lema ‘Actitud Mediterrània’.

El cap del Consell ha explicat que la Comunitat Valenciana “és un destí sostenible, que al mateix temps pot rebre més visitants”, sense deixar d'impulsar la qualitat, i ha apostat per fer compatibles estos aspectes. Així, ha destacat que “no pot haver-hi un debat entre turisme de masses i de qualitat” perquè tots poden conviure.

De la mateixa manera, ha qualificat a la indústria del turisme com un sector “amigable i beneficiós” i ha advocat “per no penalitzar mai més al turisme”, en referència al que ocorria en l'anterior etapa.


Noves infraestructures

Carlos Mazón ha destacat la necessitat de disposar de millors infraestructures, com la segona pista de l'aeroport d'Alacant, per a atendre la creixent arribada de turistes que està experimentant la Comunitat Valenciana, tal com reflectixen les xifres dels seus tres aeroports. En concret, s'ha referit a l'augment de passatgers registrat per l'Aeroport d'Alacant, xifrat en un 18% respecte al passat any; a l'increment del de València, que aconseguix un 22%, així com a l'augment del de Castelló, al qual ha qualificat de “ruta de l'èxit” i que pràcticament ha duplicat els seus passatgers, en créixer un 90%.

Referent a això ha assenyalat que “podem rebre més visitants i estem preparats per a fer-ho, però necessitem millors infraestructures per a fer-ho bé”.

D'altra banda, el president de la Generalitat ha agraït la unitat del sector turístic i el seu esforç per continuar creixent, i ha valorat les seues fortaleses, entre les quals ha citat “el talent, la vocació, la seua aposta per l'equilibri, pel producte i per la sostenibilitat”.

Sobre este últim aspecte, ha recordat el treball que està realitzant la Generalitat perquè la Comunitat Valenciana siga la primera autonomia d'Espanya a certificar per AENOR la seua estratègia de sostenibilitat turística.

Hospitalitat i tolerància

Durant la seua intervenció, Carlos Mazón ha destacat també la “hospitalitat, la tolerància i l'obertura” com a claus del nou model turístic de la Comunitat Valenciana i ha apostat per posar al turista en el centre de l'acció.

En esta línia, ha subratllat la importància de la diversificació i ha destacat que el sector “ha sabut treballar” per posar en valor tots els productes, tant el turisme de sol i platja, com el d'interior, el gastronòmic, l'esportiu, el musical, o el mediambiental, entre altres.

Així mateix, el cap del Consell ha destacat que el turisme és la indústria “de la felicitat i del futur”, i ha assenyalat que este sector es convertirà en epicentre de l'activitat econòmica en la Comunitat Valenciana.

El sector del turisme de la Comunitat Valenciana aporta ja el 16% del PIB autonòmic i representa el 12% de l'activitat turística de tota Espanya. Durant 2023 van arribar a la Comunitat Valenciana uns 28,4 milions de turistes, un 7% més que l'any anterior, dels quals al voltant de 10,4 milions eren estrangers, un 21% més que en 2022, superant-se així la xifra prepandèmia.

Per a finalitzar, Carlos Mazón ha donat les gràcies a tots els que han participat en Fitur “per dos dies extraordinaris” i ha assenyalat que la presència de la Comunitat Valenciana en el certamen reflectix el tarannà del sector i “el que som capaços de fer”.

Premis Crea Turisme

En el transcurs de la celebració del Dia de la Comunitat Valenciana en Fitur, Carlos Mazón també ha fet lliurament dels guardons corresponents a la II edició dels Premis CreaTurisme, que busquen reconéixer les millors experiències turístiques desenvolupades per empreses de la Comunitat Valenciana.

Estos guardons s'emmarquen en el programa Creaturisme impulsat pel Consell i en el qual enguany han participat més de 1.000 empreses, amb l'objectiu d'oferir productes turístics més competitius i de més qualitat, capaces d'atraure demanda i aportar valor als destins. D'estes empreses, 50 han presentat la seua candidatura als premis CreaTurisme, que esta edició compta amb 7 categories dividides temàticament.

Així, en la categoria ‘Mediteráneo Cultural’ el guardó ha sigut per a la ‘Ruta d'històries i llegendes de Cullera amb els mercaders del riu Xúquer’ desenvolupada per part de l'empresa Followexp; mentre que el guardó ‘Mediterrani Natural-Rural’ ha recaigut en el ‘Tour de la carxofa: del camp al plat’ que realitza l'empresa Explora Maestrat.

Per part seua, la distinció ‘Mediterrani Actiu-Esportiu’ ha sigut per a la ruta ‘Espelokayak en els Coves de Sant Josep’ a càrrec de Viunatura, mentre que, ja en l'àmbit gastronòmic, esta edició s'ha incorporat un nou guardó ‘Experiències L’Exquisit Mediterrani’ que ha premiat el ‘Oleo Tour - Viatge al món de l'oli’, que duu a terme l'empresa oleícola Senyorius de Relleu.

El guardó de ‘Accessibilitat’ han sigut per a l'empresa de visites guiades Viu Sagunt, el de ‘Compromís’ per a l'experiència ‘Descans entre Viñas’ que duu a terme Cellers Nodus i el de ‘Innovació’ per a l'empresa de visites guidas Turiart.

En l'acte de presentació de la nova estratègia de promoció turística del Consell també han assistit el vicepresident primer i conseller de Cultura i Esport, Vicente Barrera, la vicepresidència segona i consellera de Servicis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero, la consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, i la Delegada del Govern, Pilar Bernabé-entre altres autoritats.


MÉS FOTOS
Mazón: “Ja no penalitzem el turisme, sinó que el declarem amistós” - (foto 2)
Mazón: “Ja no penalitzem el turisme, sinó que el declarem amistós” - (foto 3)
Mazón: “Ja no penalitzem el turisme, sinó que el declarem amistós” - (foto 4)
Mazón: “Ja no penalitzem el turisme, sinó que el declarem amistós” - (foto 5)
Mazón: “Ja no penalitzem el turisme, sinó que el declarem amistós” - (foto 6)
Mazón: “Ja no penalitzem el turisme, sinó que el declarem amistós” - (foto 7)
Mazón: “Ja no penalitzem el turisme, sinó que el declarem amistós” - (foto 8)
Mazón: “Ja no penalitzem el turisme, sinó que el declarem amistós” - (foto 9)
Mazón: “Ja no penalitzem el turisme, sinó que el declarem amistós” - (foto 10)
Mazón: “Ja no penalitzem el turisme, sinó que el declarem amistós” - (foto 11)
Pujar