elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Comunitat Valenciana afronta un dilluns abrasador en risc extrem per incendis forestals

La Comunitat Valenciana afronta un dilluns abrasador en risc extrem per incendis forestals
  • Durant la vesprada es poden produir tempestes seques a l'interior de València i Castelló

Pràcticament tota la Comunitat Valenciana es troba en risc extrem per incendis forestals aquest dilluns, 24 de juliol. Emergències de la Generalitat Valenciana manté actiu el nivell roig a Castelló, València i el nord d'Alacant, i el nivell taronja en el sud d'Alacant.

A més, durant la vesprada es poden produir tempestes seques a l'interior de València i Castelló. Aquest dilluns la calitja serà una altra de les grans protagonistes i veurem un cel térbol en el territori valencià.

L'Agència Estatal de Meteorologia també ha alertat que el vent de ponent farà que les temperatures siguen significativament altes i la humitat molt baixa, per la qual cosa el risc davant incendis forestals és molt alt.

S'espera un dilluns abrasador, amb màximes superiors als 41 °C. Davant aquest nou episodi d'altes temperatures, Sanitat ha activat l'alerta de nivell roig per calor en més d'un centenar de municipis valencians.

A les 12.30 hores del migdia, alguns llocs ja fregaven els 40 °C, amb màximes superiors als 37 °C, com Aldaia o València, que han registrat 37,4 °C i 37,3 °C, respectivament.

Pujar