elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
DANA

El 112 comunicarà per SMS si hi ha risc imminent per la DANA en la Comunitat Valenciana

El 112 comunicarà per SMS si hi ha risc imminent per la DANA en la Comunitat Valenciana
  • A través de l'app ‘GVA 112 Avisos’ pots estar atent a totes les comunicacions d'Emergències

La DANA que agranarà aquest cap de setmana tota la Comunitat Valenciana ha activat l'alerta d'emergències amb la qual la conselleria de Justícia d'Interior avisarà d'aquesta depressió aïllada en nivells alts a través del sistema ES Alert que permet enviar alertes a la població que es troba en una zona afectada per emergències o catàstrofes.

Així, la responsable de Justícia i Interior, Elisa Núñez, h a destacat que s'activarà aquest sistema d'alerta. “No serà el ciutadà el que haja de telefonar al 112 per a saber si hi ha una emergència activa en la seua zona, sinó que serà el propi 112 el que avisarà al ciutadà del risc imminent”.

Aquests missatges es manen en casos de situacions excepcionals, d'emergència o d'extrema gravetat, o si són de rellevància per a la salut i seguretat de les persones, com poden ser un incendi, un temporal de pluges o nevades, accidents naturals com a terratrémols o huracans, o un atac exterior, i que afecten una zona determinada, amb la finalitat que les persones que estan en la zona puguen rebre la informació necessària per a gestionar la situació de risc de la manera més efectiva possible.

També es pot descarregar l'app GVA 112 Avisos perquè totes les persones puguen rebre informació.

ES-Alert és el nou sistema d'emergència que està provant el Govern d'Espanya perquè successos com Filomena o el volcà de La Palma asseguren, almenys, una major seguretat ciutadana. Vegem en què consisteix.

Pujar