26 de novembre de 2020 26/11/20

Compromís urgeix al govern central a seguir l’exemple de les Lleis Trans i LGTBI valencianes

Compromís urgeix al govern central a seguir l’exemple de les Lleis Trans i LGTBI valencianes - (foto 1)
  • Ferri: “En este Orgull hem de defensar tots els drets de totes les persones LGTBI, especialment de les persones trans que estan sent víctimes d’una campanya d’odi”

El síndic de Compromís ha demanat hui, amb motiu de la celebració de l’Orgull, que el govern central legisle per a garantir els drets de les persones LGTBI seguint l’exemple de les lleis valencianes impulsades en els últims anys per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives del Botànic. Es tracta de la Llei integral del reconeixement de la identitat i a l'expressió de gènere aprovada en 2017 i la Llei d'igualtat de les persones LGTBI, de 2018.

Per a Ferri “des del Botànic hem demostrat que és possible legislar per a millorar la vida de les persones. A Espanya, en canvi, portem anys de retard en l’aprovació de lleis tan importants i necessàries. És especialment trist el fre que des de posicions pretesament progressistes es vol imposar a la Llei Trans. Nosaltres ho tenim molt clar. En este Orgull, i tots els dies de l’any, hem de defensar tots els drets de totes les persones LGTBI, especialment de les persones trans que estan sent víctimes d’una autèntica campanya d’odi. Les lleis de reconeixement de drets d’este col·lectiu no perjudiquen a la resta de la societat, com es demostra dia a dia amb la llei valenciana o a nivell internacional amb lleis com la d’Argentina”.

“Els valencians i valencianes podem estar orgullosos de què el nostre govern haja impulsat i aprovat les lleis més avançades de l’Estat que ara poden servir de referents per a què el govern central complisca els seus acords. Però no podem caure en el conformisme. Tenim molt clar que la millor manera de no retrocedir és continuar avançant i no descansar fins que tots els drets de totes les persones estiguen garantits” ha conclòs Ferri.

 

Pujar