elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís pressiona el Govern després dels brots a la presó de Picassent

Compromís pressiona el Govern després dels brots a la presó de Picassent
  • La formació lamenta que encara està esperant resposta sobre les PCR a les presons valencianes

La portaveu adjunta de Compromís en Les Corts, Mònica Álvaro, després de conèixer que el centre penitenciari valencià de Picassent té 80 casos de contagis i al voltant de 400 interns en quarantena, ha recordat que “encara estem esperant que la Delegació de Govern responga a la petició de documentació que li férem des del nostre grup parlamentari en el mes de gener. En ella demanàvem conèixer el procediment per a la realització de PCR a les presons valencianes, tant de la població interna com dels i les funcionàries, així com la durada de les restriccions aplicades per la COVID-19. Però fins a data de hui, cap resposta”.

“Malauradament, estem assistint a un augment exponencial dels casos positius en el centre penitenciari de Picassent, tal com recullen els mitjans de comunicació. Cal recordar que Picassent és una presó amb una població sobredimensionada, on urgeix treballar i donar suport per buscar la manera més efectiva d’incrementar la protecció actual tant a les persones treballadores com a les internes”, ha afegit la diputada.

En este sentit, Álvaro ha recordat la proposta presentada junt amb la també diputada i portaveu de Compromís en la Comissió de Drets Humans, Cristina Rodríguez, sobre la millora de les condicions higiènic sanitàries a les presons valencianes en el marc de la COVID-19.

Una iniciativa “on demanem a la Secretaria General d’Institucions Penitenciàries, que depèn del Ministeri d’Interior, un increment dels recursos humans i materials als centres penitenciaris per garantir condicions dignes de treball; que garantisca EPIs a tota la població, interna i treballadora; a més d’elaborar protocols per als grups bombolla que garantisquen el funcionament dels tallers ocupacionals, així com un protocol per garantir a les persones en quarantena l’accés a zones a l’aire lliure, amb un circuit segur de trànsit independent de la població no contagiada; i que es mantinga la videotrucada per a interns i internes amb famílies, advocats i la resta de persones de l’exterior amb que habitualment s’hi relacionen”.

“Des de Compromís seguim insistint en obtindre respostes de la Delegació de Govern així com que Institucions Penitenciàries prenga cartes en l’assumpte per tal de posar solució, amb recursos, a tot allò que suposa tindre prop d’un centenar de contagis i quasi mig miler de persones en quarantena”, ha conclòs Mònica Álvaro.

Pujar