elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís i una ONG naturalista demanen al Govern regular la presència de menors en els toros

Arxiu
Arxiu
  • La iniciativa arriba al Senat després de l'agafada d'un menor de 12 anys en els bous al carrer de Puçol

L'agafada d'un menor d'edat en els bous al carrer de Puçol el passat cap de setmana ha deslligat la polèmica i la Fundació Franz Weber, de la mà del senador de Compromís, Carles Mulet, han anunciat el registre d'una bateria de preguntes al Senat, en les quals es demana a l'a el Ministeri de Drets Socials sobre la presència i participació de persones menors d'edat en esdeveniments taurins.

Així, la Fundació Franz Weber ha mostrat la seva preocupació aquest matí per l'agafada soferta per un menor de tan sols 12 anys durant un festeig taurí a Puçol, després que accedís al recinte al costat d'un familiar, també menor d'edat.

En la seva exposició de motius Mulet ressalta que “aquests accidents provoquen diferents graus de lesió, arribant a generar ferides invalidants i fins i tot la mort” i a continuació reclama que Espanya adopti una recomanació del Comitè dels Drets del Nen que el país va rebre en 2018 en referència a menors d'edat i tauromàquia, demanant allunyar als mateixos d'aquestes activitats.

Rubén Pérez, coordinador de campanyes de FFW, ha assenyalat: “Tenim un clar advertiment d'un organisme d'experts i hem deixat passar quatre anys sense incorporar-la a la legislació estatal. Vam perdre una oportunitat amb l'anomenada Llei Rhodes i ara ens trobem amb un xaval ferit”.

Per la seva part el senador valencianista inquiere al Govern central sobre possibles mesures a prendre per a prevenir més casos similars amb nens implicats i sobre la citada recomanació d'aquest òrgan de Nacions Unides.

Una Llei que introdueix continguts sobre el respecte animal

Fundació Franz Weber ha subratllat que aquesta continuïtat normativa té lloc mentre els governs autonòmics presenten les línies curriculars per al pròxim curs concorde al fixat per la LOMLOE, la llei orgànica educativa que planteja importants novetats.

Així, la Comunitat Valenciana, com altres territoris, ha d'incloure continguts relacionats amb el respecte, l'empatia i la convivència amb animals en tots els nivells, alguna cosa que xoca frontalment amb adoctrinar sobre albires, estocs i banderilles.

Pujar