28 de novembre de 2020 28/11/20

Compromís demana al Senat al Govern que es coordine amb l'administració valenciana en l'ingrés mínim vital

Compromís demana al Senat al Govern que es coordine amb l'administració valenciana en l'ingrés mínim vital - (foto 1)
  • El senador Carles Mulet apel·la a la coordinació institucional, el respecte competencial i a l'experiència de la Generalitat amb esta renda

Compromís ha presentat una moció al Senat en la qual s'insta al Govern central a iniciar un mecanisme de col·laboració amb la Generalitat Valenciana, d'acord amb l'article 29 del Decret llei 20/2020 de 29 de maig, per a la gestió de l'Ingrés Mínim Vital (IMV). El portaveu de Compromís, Carles Mulet, ha assenyalat que “l'IMV ha de treballar en conjunció amb la Renda Valenciana d'Inclusió”, per la qual cosa ha proposat “la transferència dels fons per a la seua gestió, amb una unificació d'itineraris i de prestacions". 

El sistema de gestió de la Renda Valenciana d'Inclusió es troba en ple funcionament. El mes de maig passat, en les seues diferents modalitats, va arribar a un total de 46.759 beneficiaris i 12.113 persones o unitats de convivència ha sol·licitat aquest ingrés a l'espera de resolució. Abans de la irrupció de la pandèmia global de la COVID-19, el País Valencià estava ja en el camí de la reducció de la pobresa severa, amb una reducció de 3,5 punts percentuals en 2018.

La crisi econòmica i social derivada de l'impacte de la COVID-19 necessita d'un reforç de les polítiques de protecció social, davant les greus conseqüències que està tenint aquesta en àmplies capes de la ciutadania, i aquest reforç passa per un enfortiment de les polítiques i programes que estan funcionant, i que estan donant resultats reeixits. “La gent està esperant de les administracione spúbliques agilitat, coordinació i que s'eviten duplicitats en aquesta matèria. L'ingrés mínim vital ha de ser una ferramenta que aporte solucions a la gent amb la major simplicitat possible i possibilite un futur millor als ciutadans en el qual puguen prosperar”, ha afegit Mulet. Per això, ha apel·lat a la coordinació institucional, el respecte competencial i a l'experiència de la Generalitat amb aquesta renda per a arribar a un acord de cogestió que compte amb un adequat finançament de les necessitats de les persones.

Pujar