elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís anima als usuaris del tren a reclamar per el “negligent” servei de rodalia

Compromís anima als usuaris del tren a reclamar per el “negligent” servei de rodalia
  • La formació valencianista sortejarà diversos “packs de la paciència” amb fulls de reclamació perquè els usuaris denuncien davant les cancel·lacions

Compromís ha posat en marxa una revolucionària campanya per a animar als usuaris del tren de rodalia a reclamar pel que ells consideren un servei “negligent”. Així, amb motiu de la celebració de el Dia Internacional Sense Cotxe, la formació valencianista ha volgut visibilitzar el servei de rodalia valencià gestionat per Renfe, amb el repartiment de més de 2.000 fullets informatius davant les estacions de tren. 

El repartiment s'engloba dins de la campanya “Trencancelado.com” que defensa el dret dels valencians a tindre un servei de rodalia digne.

Així, amb el objectiu de fomentar que les persones usuàries reclamen els seus drets davant Renfe, la coalició sortejarà el que ha denominat com el “pack de la paciència” que contindrà un llibre i una targeta per a descarregar música, amb les quals amenitzar les llargues esperes en les andanes pels continus retards i cancel·lacions de trens, així com un bloc de fulls de reclamació i les seues instruccions per a presentar davant les finestretes de les estacions.
“Estem parlant de el mitjà de transport públic més utilitzat per la ciutadania valenciana, i el més abandonat per el Govern central” ha recordat el Síndic de Compromís a Els Corts, Fran Ferri, qui ha denunciat la cancel·lació de més de 529 rodalia només en el territori valencià durant el estiu.

“Hui, dia sense cotxe, no té cap sentit veure al govern central promovent la mobilitat sostenible mentre suprimeix rodalia cada hora. Des de el Ministeri de Transport se'ns ha promés moltes vegades milions d'inversions, tal com es reflecteixen en els Pressupostos Generals de el Estat cada any, però després tot queda en la lletra morta perquè l'execució d'aqueixes inversions no arriba al 0,009%”.

“Des de les Corts ja hem presentat diverses iniciatives per a reclamar la transferència de el servei de rodalia en la Generalitat Valenciana. Si des de Madrid no volen o no saben gestionar la nostra rodalia, perquè ho farem des d'ací, amb polítiques de proximitat que ens asseguren tindre un servei digne amb més freqüències, noves línies i que permeta crear una xarxa de transport públic amb una targeta única que integre tots els mitjans de transport valencians, tren, metre, tramvia, autobús i bicicletes” ha defensat Ferri.

Per part seua, la diputada de Compromís, Papi Robles, ha denunciat el greuge comparatiu que pateixen la rodalia valenciana amb les inversions en Alta Velocitat, “estem parlant que Renfe inverteix 98 euros per usuari en trens d'alta velocitat i 0,015 euros en rodalia, una situació injusta que atenta a més contra el servei de ferrocarril més important i sostenible, no sols perquè ajuda a vertebrar els nostres municipis, sinó per a ser un transport públic fonamental en la lluita contra l'emergència climàtica”.

“Estem en la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible, i és responsabilitat de el govern central oferir una alternativa digna de transport públic per a desincentivar el ús de el cotxe privat i ajudar en la descarbonització del nostre planeta, tal com està fent, per exemple, el govern de Joan Ribó a la ciutat de València” ha posat en valor Robles.

Pujar