Castellano
NOVA FACTURA DE LA LLUM

Els comerços valencians denuncien que la factura de la llum els pujarà un 25%

Els comerços valencians denuncien que la factura de la llum els pujarà un 25%
  • Lamenten que la garrotada arriba en una temporada en què s'encenen els aires condicionats i després d'una crisi econòmica brutal

Els comerços valencians, en peu de guerra per la nova factura de la llum. La Confederació d'Empresaris del Comerç, Servicis i Autònoms de la Comunitat Valenciana, CONFECOMERÇ CV considera un nou cop la nova factura de la llum, que penalitza els xicotets comerços que es trobin dins el mercat regulat.

Per a aquests comerços, els trams que s'emmarquen dins de l'horari comercial són els més cars de tota la tarifa, de manera que l'impacte podria xifrar-se en un increment de mitjana d'aproximadament el 25% de la part del consum. La part fixa relativa a impostos romandria igual.

Es tractaria d'una estimació, a l'espera de poder tenir una anàlisi més detallada i concret, tenint en compte que aquest percentatge podria variar, en funció de les característiques de cada establiment i de l'activitat comercial que desenvolupe.

La Confederació destaca que els xicotets empresaris amb contracte regulat veuran en aquests propers mesos engreixar les seves factures, augmentant els costos fixos dels comerços, en una etapa en què les empreses comencen a remuntar després de les dures restriccions sofertes, sent ara justament un moment clau per a la recuperació econòmica.
És ara a més quan els establiments, coincidint amb la temporada estival hauran de fer més ús de l'aire condicionat, element imprescindible en l'atenció comercial als clients, i també especialment important és el consum per sectors en què és vital en el dia a dia la energia elèctrica per al desenvolupament de l'exercici de la seua activitat com la carnisseria.

El president de Confecomerç, Rafael Torres ha assenyalat que "la pujada repercutirà en el sector en un escenari en què el consum sembla que remunta a poc a poc, però que ni de lluny s'assoleixen els nivells de precrisi. El petit comerç suporta ja suficients costos fixos com per ara haver d'assumir també aquest augment en el rebut de la llum. Aquest cop de tarifa suposa sens dubte un perjudici que, per descomptat no ajuda a el teixit empresarial a sortir de l'actual crisi. Per això, sol·licitem a el Govern no més càrregues sinó més ajudes per a un sector que intenta superar les conseqüències econòmiques provocades per la pandèmia ".

Pujar