elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El comerç valencià posa en valor el producte de proximitat com una garantia per al consumidor

El comerç valencià posa en valor el producte de proximitat com una garantia per al consumidor
  • El president de la patronal del xicotet comerç ha assenyalat que l'increment de costos és una cosa "difícilment assumible" per al sector

MÉS FOTOS
El comerç valencià posa en valor el producte de proximitat com una garantia per al consumidor - (foto 2)

Confecomerç ha presentat aquest matí la nova campanya que ha posat en marxa i que pretén posar en relleu la importància de recuperar uns principis que han aflorat davant un escenari globalitzat com l'actual, sent una acció d'impacte social. Per a això naix la iniciativa “Principis per a recuperar els principis. El Bon Comprar”.

Una campanya que pretén seguir el fil de les anteriors, tal com ha indicat el president de la patronal del xicotet comerç, Rafael Torres, i que en aquesta ocasió se centra en quatre principis bàsics: pròxim, fresc, sostenible i humà.

Uns principis, que segons Rafael Torres “pretenen posar l'accent en la situació actual i el que representa el xicotet comerç, una aposta segura i una garantia per al ciutadà”.

El president de Confecomerç ha assenyalat que aquesta campanya busca “conscienciar el que significa el nostre sector perquè volem enaltir la labor del comerç que aposta per la proximitat en comptes del llunyà, és un producte que danya molt menys el medi ambient i la decisió de compra afecta de manera molt directa al nostre planeta, aqueix canvi de mentalitat és cada vegada mes palesa i ha vingut per a quedar-se”.

Per a Rafael Torres “aquesta crisi ens ha demostrat que el pròxim és sinònim de solució”. La patronal vol posar en valor la importància que tenen les pimes, micropimes i autònoms, perquè “tots junts som el gran motor de l'econòmica de la Comunitat Valenciana”. Un ecosistema que suposa el 13% del PIB valencià i que compta amb més 211.000 afiliats.

L'increment de costos: “difícilment assumible” per al sector del comerç

D'altra banda, quant a la situació actual del sector ha ressaltat que “encara no ens hem recuperat dels efectes de la pandèmia, encara no hem aconseguit les xifres de 2019, a això cal sumar-li, la guerra d'Ucraïna, la inflació i els increments de costos que són difícilment assumibles”. Per això, “creiem que és necessària una escolta molt més activa de la que hi ha ara per part de l'administració i hem de treballar units i en la mateixa direcció”.

Una campanya per a recuperar els principis del comerç tradicional

En la nova web www.principiospararecuperarlosprincipios.es, s'han bolcat les creativitats i cartelleria, el vídeo eix central de campanya, així com mini vídeos personalitzables per als comerciants i gifs animats per a xarxes o WhatsApp, enaltint els quatre conceptes protagonistes de l'acció.

S'han repartit milers de cartells i bosses en els comerços de la Comunitat Valenciana amb una estètica moderna, però que recorda a un embalatge tradicional posa l'accent precisament en la necessitat de recuperar uns valors que ara cobren més rellevància que mai.

Tots els materials de la campanya s'han dissenyat en castellà i valencià i també s'ha previst el llançament d'una campanya en xarxes socials, on es difondran posts i el vídeo, especialment dissenyat per a la iniciativa.

Pujar