elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PSPV-PSOE i Compromís arriben a un acord per a governar l’Ajuntament de Cocentaina

El PSPV-PSOE i Compromís arriben a un acord per a governar l’Ajuntament de Cocentaina

  El dimecres 14 de juny, el PSPV-PSOE i Compromís es reuniren i signaren davant de la resta de membres dels seus respectius partits l’acord de govern de coalició progressista per a la legislatura 2023-2027.

  Jordi Pla Valor, número u de Compromís per Cocentaina, ostentarà l’alcaldia de Cocentaina els dos primers anys. Rubén Muñoz Sánchez, número u del PSPV-PSOE Cocentaina, l’ostentarà els darrers dos anys.

  El PSPV-PSOE portarà les regidories de Medi Ambient, Sanitat, Recursos Humans, Seguretat, Esports, Nucli Antic, Hisenda, Joventut, Tradicions, Fira, Participació Ciutadana i Memòria Històrica, Obres i Serveis, Ràdio i Cementeri.

  Compromís per Cocentaina portarà les regidories d’Urbanisme, Noves Tecnologies, Patrimoni, Habitatge i Turisme, Pedanies, Sectors Productius, Educació, Cultura, Promoció Lingüística, Benestar Animal, Festes, Serveis Socials, Transició Ecològica i Residus i Neteja Viària.

  Els dos partits s’han mostrat satisfets amb l’acord i s’han compromés a lluitar conjuntament per a millorar la vida de tots els contestans i contestanes en un context on l’auge de l’extrema dreta a escala autonòmica i nacional fa necessari, més que mai, els acords entre els partits d’esquerres, tal com estem veient en altres pobles de l’Alcoià i el Comtat com Alcoi, Muro o Banyeres de Mariola.

  Rubén Muñoz ha assegurat que, “des del PSPV-PSOE de Cocentaina estem satisfets de com s'ha desenvolupat la negociació amb Compromís” i que, a més a més, “creiem amb aquest acord donem resposta a la voluntat del poble de Cocentaina, que va votar per un govern d'esquerres i de progrés”. Finalment, es mostra segur quan diu que “ara tocar treballar de valent i amb proximitat al nou equip de govern per un objectiu comú: els interessos dels ciutadans i ciutadanes a Cocentaina. I estic segur que així ho farem.”.

  Jordi Pla ha afirmat que “estem vivint un moment històric, ja que per primera vegada tindrem un alcalde de Compromís”. Tot seguit, ha assegurat que “aquest govern de coalició avançarà de la mà de tots els contestans i contestanes amb estabilitat i seguretat i convertirem a Cocentaina en un referent social, cultural i econòmic al País Valencià”. Per acabar, ha promés que “des de les institucions, escoltarem a la gent i, tots junts, farem del nostre poble un lloc més sostenible, més industrial i més feminista”.

  Pujar