elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’equip de govern trau endavant el pressupost amb una àmplia majoria absoluta

L’equip de govern trau endavant el pressupost amb una àmplia majoria absoluta

  S’aproven els pressupostos municipals de Cocentaina amb el vot a favor del Partit Socialista, Partit Popular, Ciutadans, Unides Podem-Esquerra Unida i amb sols el vot en contra de Col·lectiu-Compromís.

  Es tracta d’un pressupost que s’incrementa un 2,48% amb 11.398.709,40€ i que té com a premissa millorar serveis essencials sense incrementar els impostos als ciutadans de Cocentaina.

  Cal destacar l’increment del 18% respecte a les partides de neteja viària i de recollida de residus, pels nous contractes que s’han adjudicat o que estan en procés de licitació.

  Pel que fa a l’apartat d’inversions, cal destacar partides molt importants com ara la compra de nous contenidors amb 150.000 €, la inversió als polígons industrials amb 95.000€ o els 145.000€ per a la reforma del Centre Cultural El Teular. Inversions com la que ja està duent-se a terme dels vestidors de la piscina municipal amb 95.000€ o els 70.000€ per a la remodelació del primer tram de Jaume I i de la plaça Mossén Eugenio Raduan. A totes aquestes inversions se li n’afegiran moltes altres que actualment estan treballant-se, com per exemple els fons europeus per a rehabilitació del nucli antic, o eficiència energètica, com també altres inversions com la renovació de l’avinguda de les Moreres i el carrer Dolors, com també el projecte d'ampliació del cementeri o la construcció d’un nou depòsit d’aigua.

  Per una altra banda, un altre aspecte important són les subvencions a les diverses entitats que es mantenen, igual que es continua apostat pel foment de noves activitats empresarials mitjançant les ajudes C’CREA. A més, s’han previst partides específiques per a la commemoració de l’aniversari d’algunes entitats locals, tal com s’ha fet altres anys.

  Igual que en 2021, moltes partides es veuran suplementades amb el romanent de tresoreria com la de la Fira de Tots Sants, les Festes de Moros i Cristians o la partida de tradicions i cultura.

  En paraules de la regidora d’Hisenda, Mariona Carbonell, «és un pressupost realista, amb millora de serveis essencials sense incrementar cap tipus de pressió fiscal als ciutadans, i ha sigut una llàstima que el Col·lectiu-Compromís haja votat en contra de totes aquestes propostes. Aquest pressupost és fruit de les diverses reunions amb els diferents partits polítics de la corporació i mostra d’això són els 14 vots a favor dels grups municipals PSOE, PP, EU-Podem i Ciutadans, amb tan sols els 3 vots en contra de Col·lectiu-Compromís, fet que demostra, una vegada més, que aquesta coalició prioritza els partidismes davant de les necessitats dels ciutadans de Cocentaina.

  A banda que incorporem inversions de gran envergadura que, a causa de la bona situació financera que tenim, podrem incrementar-les amb el romanent de tresoreria, igual que en la resta de partides del pressupost. S’ha fet un gran esforç per poder quadrar els ingressos amb les despeses i estic agraïda pel suport que el pressupost ha obtingut. Ara ens toca continuar per a traure de seguida el romanent de tresoreria».

  Pujar