15 de gener de 2021 15/1/21

L'Ajuntament organitza una Jornada de Portes Obertes al Castell

L'Ajuntament organitza una Jornada de Portes Obertes al Castell - (foto 1)

  La Regidoria de Cultura i Patrimoni de Cocentaina, ha organitzat per a aquest diumenge 14 de gener una Jornada de Portes Obertes al Castell. Aquesta activitat s'ha elaborat amb motiu de la reapertura d'aquest monument municipal i de la clausura de l'exposició 'Guardians de Pedra. Els Castells d'Alacant', exposada actualment al museu del Palau Comtal.

  Als actes organitzats assistirà José Luis Menéndez Fueyo, comissari de l'exposició i expert en fortificacions medievals. Tots aquells qui vulguen conéixer d'una forma especial el Castell de Cocentaina estaran assistits durant la seua visita pels membres del projecte T'AVALEM 'Descobrint l'entorn'.

  La jornada del pròxim diumenge 14 de gener començarà a les 10.30 hores del matí amb la clausura de l'exposició 'Guardians de Pedra. Els Castells d'Alacant', a càrrec de José Luis Menendez Fueyo a la Sala d'Actes del Palau Comtal.
  Tot seguit, al voltant de les 11 hores, eixirà el primer torn de visites (amb 17 persones com a màxim) amb l'autobús gratuït. A partir d'eixe moment i fins a les 13 hores, cada 30 minuts hi haurà un viatge des de la plaça El Pla, davant del Palau Comtal. Entre les 11 i les 14 hores es succeiran les visites al Castell durant les quals, i organitzats per grups, els assistents podran conéixer diferents dades curioses d'aquesta emblemàtica construcció contestana.

  Marcela Richart, regidora de Cultura i Patrimoni de l'Ajuntament de Cocentaina, ha animat a veïns i visitants a aprofitar aquesta Jornada de Portes Obertes per conéixer un poc més el Castell de Cocentaina. "Aprofitarem aquesta jornada per a clausurar l'exposició del MARQ, la qual ha tingut una molt bona acollida, però a més treballarem per a fer valdre, més encara, un edifici tan emblemàtic i important per a nosaltres com és el Castell. És cert que tots els contestans i contestanes el coneixem bé, però és una bona oportunitat per a indagar i descobrir algunes dades que potser fins i tot hui en dia encara desconeixíem. Esperem que el diumenge la gent s'anime i siga una bona jornada lúdica i sobretot cultural".

  Pujar