23 de novembre de 2020 23/11/20

Gran èxit de les XIII Jornades Gastronòmiques Fira de Tots Sants

Gran èxit de les XIII Jornades Gastronòmiques Fira de Tots Sants - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Gran èxit de les XIII Jornades Gastronòmiques Fira de Tots Sants - (foto 2)

  La tretzena edició de Cocentaina de Tapes i les seves XIII Jornades Gastronòmiques ha significat un important salt en diversos aspectes de la mostra. El nombre d'establiments participants ha tornat a superar la vintena (21) cosa que no ocorria des de l'any 2014. A més, és important ressaltar la recuperació d'esdeveniments de taula tal i com van dur a terme els establiments Bar Monte i Alhambra.

  Pel que fa al volum econòmic generat, s'ha sobrepassat un llindar impensable fa uns anys com ha segut la xifra de 65.100 euros directes, sense comptabilitzar consums secundaris que hagin sorgit amb motiu de les activitats dutes a terme. Pel que fa al consum, hi ha que destacar l'avanç que ha tingut el vi i els refrescos davant la tradicional cervesa que ha reduït el seu consum fins a un 77% respecte a un 23% dels primers.

  Andrés Pascual, representant de l'Associació de Comerç i Serveis, i coordinador de les Jornades es mostrava satisfet "Estem molt contents del resultat obtingut ja que partíem amb una certa prudència per l'augment del preu, no obstant els complements que s'han incorporat de música i animació, juntament amb l'augment de la qualitat de les tapes en general, ha suposat que la gent hagi quedat contenta. Continuarem treballant de valent per millorar en 2019".

  Aquesta última edició també ha suposat la incorporació d'animació musical en les distintes rutes per tal d'amenitzar les jornades, a banda d'haver continuat amb els concerts d'obertura i cloenda als Pubs Nou Festa i Dallas 44 respectivament.

  L'ajuntament de Cocentaina ha estat al capdavant d'aquesta mostra gastronòmica juntament amb els establiment participants i l'Associació de Comerç i serveis de la localitat; la regidora de Promoció Econòmica Mariona Carbonell també es mostrava molt satisfeta "Es d'admirar l'esforç que fan els establiments participants per tal de promocionar la nostra gastronomia i els nostres productes; També felicitar-los pel treball que han fet i l'èxit que han obtingut. Esperem poder donar-los suport en qualsevol iniciativa que duguin a terme amb l'objectiu de dinamitzar constantment l'economia local amb activitats de qualitat i amb la major participació possible per part de tots els agents locals implicats. Estic molt contenta del resultat de 2018 i amb molta il·lusió de començar a planificar el 2019".

  Per últim, cal recordar que els premis en aquesta edició també han dut a terme un increment molt important, sobrepassant els 3.000 euros de valor. Tots els guanyadors de les distintes activitats es poden trobar a la pàgina de facebook CocentainaDeTapes.

  Pujar