elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cocentaina demana una subvenció a la Generalitat per rehabilitar i posar en valor la torre i el tram de la muralla del Portal de l’Àngel

  L’Ajuntament de Cocentaina sol·licita les ajudes destinades a promoure la protecció, el foment i el desenvolupament del patrimoni i l’adequació i renovació de béns municipals que s’oferixen des de Presidència de la Generalitat Valenciana per dur a terme l’execució del projecte de recuperació de la torre i el tram de muralla del Portal de l’Àngel.

  El govern local explica que es tracta d’un projecte molt ambiciós que inclou tant l’enderrocament de les cases adherides a la muralla com la recuperació de la mateixa i de la torre, així com la urbanització de l’entorn.

  El projecte té un caràcter reversible perquè, encara que s’han fet cates muraries per conèixer l’estat de la muralla i la seua continuïtat, no serà fins al moment en què s’eliminen els elements aliens, quan es determine si hi han dades rellevants que cal tenir en compte al projecte per a la posada en valor d’aquest Bé d’Interés Cultural.

  El tram de muralla que es conserva en aquesta zona encara presenta el camí de ronda, característica que s’ha perdut en bona part de la muralla i per tant serà un element a conservar i restaurar per què es puga gaudir d’ell.

  Amb aquesta intervenció també es té previst modificar l’aliniació de la vorera del costat nort del carrer Pintor Borràs, facilitant l’aparcament en bateria.

  L’import total del projecte sol·licitat a Generalitat Valenciana és de 668.847,66 € i amb ell, «a banda d’acabar amb un problema de seguretat, s’aconseguiria recuperar i posar en valor una part de la muralla contestana, avançant-se així, al compliment d’una de les mesures previstes al Pla Director d’aquesta», explica la regidora d’urbanisme, Eugenia Miguel, que es mostra molt esperançada amb aquest projecte.

   

  Pujar