elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Arriben els primers ingressos de les ajudes Activa Cocentaina als negocis sol·licitants

    Les ajudes d’Activa Cocentaina estan fent-se efectives en aquestes setmanes, en concret s’ha resolt el 44% de les sol·licituds de forma favorable, cosa que es traduïx en termes econòmics en més de 25.000€ atorgats a tots aquells sol·licitants que complixen amb els requisits de les bases aprovades en junta de govern el 9/9/2020. Durant el mes de febrer s’ha ingressat a més de 40 negocis l’import que van justificar i que, depenent casos, ha anat des dels 250€ fins als 900€ i s’han denegat aproximadament 16 sol·licituds per no complir amb els requisits.

    La resolució d’aquestes ajudes, que es paguen íntegrament amb fons municipals, no està exempta de complicacions, pels requeriments que l’administració local ha hagut de fer a totes aquelles sol·licituds que estaven incompletes i, al fet, de no disposar d’interventor actualment.

    Aquestes ajudes destinades als negocis que van haver de tancar a causa de les restriccions de l’Estat d’Alarma, són complementàries a les que també va tramitar l’ajuntament de Cocentaina i que van ser pagades amb càrrec a la Diputació d’Alacant. Per tal de crear aquesta nova partida de diners municipals es van haver de practicar retallades a altres partides que no s’han utilitzat com de costum, com ara Festes de Moros i Cristians o Fira, i que també han servit per a nodrir altres partides que han necessitat i necessiten d’una forta inversió municipal com són aquelles destinades a les ajudes econòmiques a les persones en risc d’exclusió social o a la compra de material de protecció (mascaretes, gel, mampares, etc.) i desinfecció d’espais.

    La regidora d’Hisenda, Mariona Carbonell, explica que s’està treballant de valent des del departament per resoldre aquest important tema i que, aviat, veuran la llum les bases de les ajudes Parèntesi anunciades per Generalitat.

    Pujar