5 de desembre de 2020 5/12/20

Ciutadans demana al Consell que garantisca el servei d'atenció primerenca a tots els menors de 6 anys

Ciutadans demana al Consell que garantisca el servei d'atenció primerenca a tots els menors de 6 anys - (foto 1)
  • Cristina Gabarda exigeix “tots els recursos necessaris perquè els xiquets desenvolupen les seues plenes facultats mentals i físiques”

Ciutadans (Cs) en Les Corts Valencianes ha demanat al Consell que garantisca la màxima qualitat del servei d'atenció primerenca a tots els menors de sis anys que residisquen en la Comunitat Valenciana. Així ho ha anunciat la portaveu de política social de Cs en el Parlament autonòmic, Cristina Gabarda, després de registrar una Proposició No de Llei (PNL) que reclama a més, un pla per a eliminar les llistes d'espera que contemple un augment del personal i la fi de les altes indiscriminades.

Gavarda ha explicat que “la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat de l'any 2006 destaca la prioritat de treballar amb tots els recursos perquè els xiquets i xiquetes puguen créixer en totes les seues aptituds mentals i físiques, en sentit de dignitat i autoestima, reforçant el respecte pels drets humans, les llibertats fonamentals i la diversitat humana”. Per això, ha destacat “la importància de destinar més recursos a la població infantil amb trastorns del desenvolupament”, ja que actualment el sistema “és ineficaç”.

Pujar