elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La cervesa: la beguda preferida dels espanyols

La cervesa: la beguda preferida dels espanyols
  • Un 83% l'escull per sobre d'altres begudes alcohòliques

Una companyia especialitzada en recerca en línia, ha realitzat un estudi a una mostra de 1.032 persones grans amb la finalitat de conèixer com es dóna el consum d'alcohol a Espanya actualment i quines seran les tendències que imperin en el consum.

Hàbits dels espanyols en el consum d'alcohol

Sense cap mena de dubte i amb un 83%, la cervesa governa el consum d'alcohol dels espanyols seguit del vi amb 77%, begudes espirituoses com el vodka, la ginebra o el whisky amb un 59%, la cervesa sense alcohol en un 46 % i el vermut en darrera instància amb un 39%. Fent focus entre els joves de 18 a 34 anys, aquests prefereixen els espirituosos al vi, però la beguda preferida continua sent la cervesa.

El tipus de beguda varia depenent del moment: cervesa en un 68% quan se'n surt amb amics a prendre alguna cosa, dinar o sopar mentre que el 46% ho fa prenent cervesa sense alcohol. El vi i el vermut avancen a l'hora de prendre alguna cosa, dinar o sopar amb un 56% i un 48% respectivament.

Els dissabtes són el dia de major consum segons els enquestats seguit de divendres, diumenges i dijous i la raó principal per la qual es consumeix alcohol a Espanya és acompanyar un bon dinar o sopar amb un 45% seguit de celebrar, estar en bona companyia, passar-ho bé o millor i finalment a alliberar estrès o ansietat. Analitzant amb detall als joves el rànquing de raons s'estableix de la manera següent: estar en bona companyia, celebrar, acompanyar un bon dinar o sopar, passar-ho bé o millor i, finalment, sortir de festa.

La incidència de l'alcohol a la salut i el seu coneixement

En línies generals, els espanyols enquestats consideren perjudicial el consum d'alcohol en un 84%, un 61% sempre ho ha considerat consuma o no alcohol i un 23% ho és des de fa poc temps. La resta no ho considera perjudicial. Centrant-nos en els joves, cal destacar que 9 de cada 10 espanyols entre 18 i 34 anys ho considera nociu i perjudicial per a la salut.

Què és el que fa més enrere a l'hora de beure? En aquest punt, hi ha una bona diferència entre les raons generals de la societat espanyola versus quan ens centrem en els joves. Per als espanyols en general haver de conduir és el que més fa enrere seguit que no és saludable, la ressaca, el malestar i finalment les calories. Pel que fa als joves, la ressaca és la raó principal seguit que no és saludable, el dolor estomacal, haver de conduir i l'últim lloc, el preu.

Una mica més del 6% de la població espanyola ha deixat de beure alcohol i ara té més cura de la seva salut, curiós veure també que el 7% dels joves espanyols entre 18 i 34 anys ja no beu absolutament res d'alcohol.

Begudes de baixa graduació, el futur?

Sí, el futur i el present i així ho confirmen els espanyols, ja que al 60% li agraden les begudes sense alcohol o baixes en calories. A més, un 67% canviaria o estaria disposat a canviar la seva manera de consumir alcohol davant d'aquesta nova tendència, interessant veure que els joves ho estarien en un 73%, un gran percentatge davant del general.

Cal destacar que els espirituosos light comencen a guanyar terreny també en el moment festa amb un 65%, tot i que els espirituosos clàssics segueixen portant les regnes de la nit amb un 76%.

Actualment les begudes sense alcohol o de baixa graduació es poden dividir en dos sectors: el de la cervesa i el dels espirituosos. Heineken 0,0, Radler i San Miguel 0,0 són les tres referències que lideren a les cerveses mentre que Ballantine's Light, Beefeater Light i Martini Sense Alcohol lideren en el consum d'espirituosos.

El botelló

L'enquesta afirma que Espanya és un país que beu en botellons, ja sigui a casa o al carrer, i reflecteix que gairebé el 60% dels joves espanyols fa botellón i la manera més comuna de fer-ho és a les cases. Els joves que més botellón fan són els de la Regió de Múrcia amb un 45% i l'índex més baix de joves que fan botellón a les nostres fronteres el trobem a Navarra, Aragó i Cantàbria.

Pujar