Castellano

IVF i CE/R+S criden les empreses a ser prudents i analitzar bé la seua sol·licitud de les línies de finançament per COVID-19

IVF i CE/R+S criden les empreses a ser prudents i analitzar bé la seua sol·licitud de les línies de finançament per COVID-19
  • L'IVF, Caixa Popular i Ètica van explicar les diferents línies de finançament i avals a les quals poden acollir-se les empreses, aportant consells i qüestions pràctiques a tindre en compte a l'hora de sol·licitar-los, en un webinar organitzat pel CE/R+

L'Institut Valencià de Finances (IVF) i el Club d'Empreses Responsables i Sostenibles de la Comunitat Valenciana (CE/R+S) criden a les empreses a la prudència a l'hora de sol·licitar finançament a través de les línies que, tant per iniciativa pública com privada, s'han habilitat per a reforçar la liquiditat i circulant de les companyies, davant la situació generada per la crisi del COVID-19.

Tant el banc promocional de la Generalitat Valenciana com Caixa Popular i Ètica, socis del CE/R+S, van destacar, en el webinar 'Dins del laberint: Realitat de les ajudes i alternatives financeres actuals', l'esforç que s'ha realitzat per a habilitar l'accés a recursos de manera àgil, però adverteixen que es mantenen els requisits quant a control de riscos, garanties i solvència de les entitats sol·licitants. En aquest sentit, recomanen realitzar una anàlisi exhaustiva de les necessitats reals de l'empresa i de l'impacte real de l'augment del nivell d'endeutament en la seua situació financera a futur, per a no posar en perill la seua viabilitat.

El director general de l'IVF, Manuel Illueca, Juan Gallur, director de Banca Empresa de Caixa Popular, i Fernando Ibáñez, director general d'Ètica i president del CE/R+S, van explicar diferents línies de finançament i avals a les quals poden acollir-se les empreses, aportant, al mateix temps, consells i qüestions pràctiques a tindre en compte a l'hora de sol·licitar-los. El webinar es va impartir a través de la plataforma online de la Universitat Europea de València. (Accés a l'enregistrament del webinar en https://cerscv.org/accion-covid-19/).

En el cas de l'IVF, Illueca va detallar que, al costat de la *SGR (Societat de Garantia Recíproca de la Comunitat Valenciana), ha rebut, fins al moment unes 700 sol·licituds de finançament, per import total d'uns 300 milions d'euros. “S'han reforçat els equips interns d'avaluació, de manera que el procés d'aprovació és ràpid, de no més de 15 dies des que tenim tota la documentació presentada en regla. Animem a les companyies a fer ús d'aquestes eines, perquè estem en disposició d'atendre-les amb rapidesa, però sense oblidar que mantenim la rigorositat en avaluar la viabilitat de l'operació i si el sol·licitant realment pot absorbir aqueix augment de deute en un màxim de cinc anys”, va apuntar.

En aquesta línia, Juan Gallur, director de Banca Empresa de Caixa Popular, va assenyalar que “en els primers moments, es va generar una sensació de barra lliure de liquiditat en el mercat i moltes empreses fins i tot demanaven recursos per damunt de les seues possibilitats reals. En Caixa Popular hem completat les línies de finançament llançades amb motiu de la crisi amb altres mesures de suport a les organitzacions, com la pròrroga automàtica i l'ampliació de línies de circulant; pròrrogues de venciments d'operacions de finançament; l'adaptació de tarifes de comissions a la nova realitat de mercat, perquè impacten menys en els comptes d'explotació de les empreses, o l'aprovació de préstecs preasignados en el cas de micropymes i autònoms, entre altres”.

Per part seua, Fernando Ibáñez, director general d'Ètica, va posar sobre la taula les alternatives de finançament no bancari, com el capital de risc, micromecenatge i crowdlending. “En el cas concret del crowdlending -finançament a través d'un grup d'inversors nombrós, amb intermediació d'alguna plataforma, com Circulantis, companyia líder a Espanya en descompte de pagarés i de factures-, té avantatges com la rapidesa, transparència, no hi ha venda creuada de productes, no computa en CIRBE (no limita capacitat de risc amb altres companyies) i aporta flexibilitat en conte a tipus d'operacions a finançar”, va indicar.

Aliança Empresarial Responsable Vs Covid-19

L'enregistrament del webinar 'Dins del laberint: Realitat de les ajudes i alternatives financeres actuals' està disponible en la plataforma digital ‘Aliança Empresarial Responsable vs Covid-19’, el propòsit del qual és facilitar coneixements i recursos que ajuden les empreses a afrontar o mitigar els impactes derivats de la crisi sanitària. Aquesta iniciativa s'emmarca dins del conjunt de mesures extraordinàries aprovades pel CE/R+S, en exercici de la seua responsabilitat, davant la necessitat d'aportar solucions reals per a afrontar els reptes que en matèria laboral, comercial, financera i legal planteja la situació provocada en el teixit empresarial per la crisi sanitària del *coronavirus.

La plataforma online, oberta a totes les entitats i persones interessades, proporciona accés immediat a informació completa i actualitzada -legislació i normativa, mesures vinculades, informes d'organitzacions empresarials i altres documents relacionats-; línies de suport i programes d'I+D habilitats per institucions i organismes públics i privats; bones pràctiques vinculades a la crisi sanitària, així com serveis i recursos llançats per entitats sòcies que van un pas més enllà, oferint a empreses afectades per la situació solucions concretes, en condicions preferents.

Pujar