elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Policia de Catarroja finalitza la campanya informativa de les ordenances relatives a animals domèstics

La Policia de Catarroja finalitza la campanya informativa de les ordenances relatives a animals domèstics
  • El 53% de les persones informades complia la normativa que implica portar bosses per a recollir excrements i botelles amb aigua per a les miccions

Durant el mes d'abril les patrulles de la Policia Local de la Catarroja han realitzat controls de les ordenances relatives a animals domèstics. L’objectiu d’aquesta acció ha sigut comprovar el compliment de la normativa municipal que implica la recollida dels excrements i l’obligatorietat de portar una botella per a les miccions.

Els controls s'han efectuat en 34 punts del poble, principalment parcs i zones més concorregudes, amb 258 propietaris de gossos, dels quals: 139 complien tota la normativa (el 53%), 113 no portaven la botella per a l'orina (43,79%) i només 6 no portaven ni bosses ni botella (poc més del 2%).

“El treball desenvolupat per les patrulles ens diu que la majoria del veïns compleix la normativa i al mateix temps ens indica en quins aspectes hem d'incidir per aconseguir millorar aquestes xifres” afirma Martí Raga, regidor d'Urbanisme i Neteja Viària.

L'Ajuntament de Catarroja fou dels primers en implantar l'obligació de portar una botella d'aigua per a diluir l'orina dels gossos en les ordenances municipals per a minimitzar els efectes de corrosió i olor en l'espai públic. Aquesta mesura vingué acompanyada del repartiment de botelles específiques.

“Després de poc més de dos anys d'estar en vigor, comprovem que més de la meitat de la població compleix amb aquesta mesura, però que encara tenim molt de marge de millora i és en esta direcció en la que hem d'incidir en les campanyes de conscienciació” continua Raga.

Pujar