elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Maria Josep Amigó assisteix al concurs popular d’All i Pebre de Catarroja

Maria Josep Amigó assisteix al concurs popular d’All i Pebre de Catarroja

  La vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, assisteix aquest dissabte a la 47ena edició del Concurs Popular d'All i pebre que celebra la localitat de Catarroja. Un certamen gastronòmic que reunirà a més de 150 participants a un escenari tan idíl·lic com el Port de la localitat, en les immediacions de l'Albufera i envoltat d'extensos camps d'arròs que presenten durant aquesta època el seu màxim esplendor abans de la recollida del gra.

  La vicepresidenta ha avançat que aquest tipus de convocatòries gastronòmiques «serveixen per donar a conèixer i projectar la tradició i riquesa de la gastronomia valenciana, dintre i fora del nostre territori». Així mateix, Maria Josep Amigó ha remarcat que «prova de l'atractiu d'aquest concurs popular d'all i pebre és el creixent interès que any rere any suscita», així com «les elevades expectatives dipositades en la present edició d'aquest certamen culinari», ha subratllat.

  L'all i pebre d'anguiles i creïlles constitueix un plat tradicional i senya d'identitat de la cuina de Catarroja, des dels temps en que es pescava aquesta espècie al llac de l'Albufera.

  El concurs és popular i admet la participació de tots els veïns i veïnes que desitgen gaudir d'aquesta celebració elaborant la seua pròpia recepta culinària de l'all i pebre. Aquest certamen constitueix un dels més participatius, a més de consolidar-se com un dels més veterans i prestigiosos de la Comunitat Valenciana.

  El jurat del concurs estarà conformat, una edició més, pels membres de la Confraria de Pescadors Sant Pere, la qual constitueix l'associació més antiga d'aquest municipi de l'Horta Sud.

  També els nombrosos visitants podran gaudir de l'espectacle i tastar un bon plat d'all i pebre gràcies a les degustacions gratuïtes que es posen a disposició del públic per part de l'organització.

  Pujar