elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Catarroja es llança a les Falles 2023 amb una gran festa de benvinguda

Catarroja es llança a les Falles 2023 amb una gran festa de benvinguda
  • El dissabte 25 comença la festa fallera amb la tradicional Crida que tindrà a continuació una celebració amb la gran Orquestra la Mundial

Catarroja ja està preparada amb tota la il·lusió del món per a les festes falleres de 2023. Com és habitual la Crida, el dissabte 25 de febrer a les 19 hores en la plaça Major i des de les 18 hores amb Dj, serà el punt de partida al tradicional calendari d'actes que serà completat amb els programes festius de les 10 comissions falleres del nostre municipi. Enguany a més des de la regidoria de Festes s'ha programat una gran festa de benvinguda en la matinada del 25 al 26 de febrer amb el xou de l'Orquestra la Mundial.

“L'esforç de tot un any de treball de les 10 comissions falleres de Catarroja ja està preparat i des de la regidoria de Festes, en col·laboració amb la UAFC hem treballat perquè tot isca a la perfecció. El tret d'eixida serà una festa la qual hem buscat que puga acudir el major nombre de persones interessades en transport públic i que es trobe en una ubicació on es puga conciliar la celebració i el descans”, explica Lorena Silvent, vicealcaldessa de Catarroja.

La Crida d'aquest dissabte 25 de febrer a les 19 hores en la plaça Major, serà el primer dels actes planificats en el programa faller, si bé és cert que ja va arrancar amb les presentacions i exaltacions falleres, així com amb el concurs del cartell faller. La  mateixa nit de la Crida 2023, el dissabte 25 de febrer, al polígon de Catarroja s'ha programat una ‘Gran festa de benvinguda a les Falles’ amb música en directe de l'Orquestra la Mundial, amb possibilitat de transport públic amb autobusos llançadora des de les 23,30 i fins a les 5,15 amb parades en Ajuntament, Espai Clara Campoamor, pàrquing Pelayo i Polígon Industrial.

La setmana següent, el 4 de març, tindrà lloc la cavalcada del ninot, on les 10 comissions falleres i la UAFC traslladaran la seua originalitat als carrers de Catarroja a les 19 hores. El recorregut serà des de l’esglèsia Maria Madre (Av. Rambleta), carrer Filiberto Rodrigo, Camí Reial fins l’encreuament del carrer Banda l’Empastre. El diumenge 5 tindrà lloc la inauguració de l'exposició del ninot en el Museu Antonia Mir, nova ubicació, que romandrà oberta al públic per a rebre les seues votacions del 5 al 13 de març.

Els següents actes ja estaran dins de la setmana fallera amb la tradicional ‘Plantà’ dels monuments grans i infantils del 15 de març, seguida del lliurament de premis que tindrà lloc l'endemà a les 19 hores en la Plaça Major. El 18 de març serà el torn per a l'ofrena que recuperarà el seu recorregut tradicional fins a la porta de l'Ajuntament.

La celebració acabarà amb la tradicional misa en honor a Sant Josep i la mascletà del dia 19 de març  al parc de Paluzié, i la cremà dels monuments infantils i majors que significarà el tret d'eixida per a les falles de 2024.

Pujar