elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Catarroja destina 45.000 euros a les associacions falleres

Catarroja destina 45.000 euros a les associacions falleres
  • L’Ajuntament ha signat un conveni de subvenció amb les 10 comissions falleres de la ciutat

L’Ajuntament de Catarroja, en presència de l’alcaldessa de Catarroja, Lorena Silvent, i el regidor de Festes, Miquel Verdeguer, ha signat el conveni per a les Falles 2024 que dota a les associacions d’una ajuda econòmica d’un total de 45.000 euros, el que comporta una quantitat de 4.500 euros per a cada una de les falles del municipi.

Així, totes les comissions de la ciutat han sigut beneficiàries d’aquesta subvenció: Falla La Rambleta, Falla l’Albufera, Falla Plaça de la Regió, Falla El Charco, Falla Filiberto Rodrigo, Falla Les Barraques, Falla El Rabal, Falla El Centenar de la Ploma, Falla El Mercat, Falla Rei en Jaume I.

Des de l’Ajuntament, es vol donar suport i recolzar els distints col·lectius i associacions locals, que són un motor social de Catarroja. I amb aquesta subvenció es pretén “promocionar la cultura, recolçar la festa de les Falles que, a més de ser declarada per la UNESCO Patrimoni Immaterial de la Humanitat, és una part important de la vida del nostre municipi, una festa molt esperada i viscuda amb molta intensitat pel conjunt de la població”, ha expressat l’alcaldessa.

A més, l’alcaldessa ha volgut destacar, sobre tot, el paper important que tenen les associacions falleres: “són un element vertebrador i integrador de la societat i del manteniment de les tradicions valencianes, a més de suposar un element dinamitzador de l’economia local”.  I és que l’activitat fallera repercuteix de manera positiva en altres sectors productius, com ara la restauració, la confecció d’indumentària, dels artistes fallers o la música.

Pujar