elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Catarroja aposta pel programa Carrer a Carrer

Catarroja aposta pel programa Carrer a Carrer
  • La iniciativa s'ha licitat per un període de dos anys amb un pressupost de 500.000 euros

  • La licitació del servei compta amb clàusules socials i lingüístiques

L'Ajuntament de Catarroja aposta decididament pel programa Carrer a Carrer que té la finalitat de recórrer totes les vies públiques de la població per a resoldre els problemes que tinguen i millorar les infraestructures municipals. Les inspeccions dels carrers es realitzen amb la companyia dels veïns i veïnes que també fan les seues suggerències a través de les xarxes i el correu electrònic.

La regidoria d'Urbanisme ha licitat este programa que s'adjudicarà per un període de dos anys i per un import de 500.000 euros. La licitació inclou personal, materials i ferramentes. Fins ara, la contractació d'obres en la via pública es feia puntualment i per un temps reduït. La continuïtat d'este servei suposarà un estalvi econòmic i alhora l'estabilitat laboral dels treballadors contractats.

A més, la licitació del programa Carrer a Carrer inclou clàusules socials. Segons el regidor d'Urbanisme, Martí Raga "tindran prioritat les empreses que apliquen el conveni estatal de la construcció i que respecten les condicions laborals dels treballadors". L'adjudicació també tindrà en compte clàusules lingüístiques perquè les comunicacions de l'empresa concessionària amb els veïns i veïnes siga obligatòriament tant en castellà com en valencià.

El programa Carrer a Carrer es completa amb el treball de la brigada municipal que depén de l'empresa pública ESERCA i per a la qual s'ha creat una bossa de treball.

Algunes de les intervencions més recents han sigut el trasllat de pèrgoles i bancs des del Mercat municipal fins a altres parcs i jardins a causa de la implantació del Pla d'Emergències que no permet la seua ubicació en l'exterior del mercat. També s'han instal.lat dos bancs a la remodelada plaça del Xarco després que els veïns ho hagueren demanat, s'ha ordenat l'aparcament al carrer de l'Alqueria i s'ha pintat un pas per a vianants del carrer de Sant Pere.

Per a Martí Raga "la millora de les vies públiques i de les infraestructures municipals és una prioritat d'este govern i per això estem apostant pel programa Carrer a Carrer". "Al llarg de la legislatura recorrerem tots els carrers de Catarroja i solucionarem els problemes en col.laboració amb els veïns i veïnes".

 

Pujar