elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Aprovada la primera fase del Pla Reactiva Catarroja amb 1,4 milions de pressupost per a la recuperació económica i social del municipi

  L'Ajuntament de Catarroja, ha aprovat, en el ple extraordinari celebrat telemàticament, la primera fase del Pla Reactiva Catarroja per la qual es destinaran 1,4 milions d'euros a la recuperació econòmica i social del municipi. Es tracta d'una primera fase d'un ambiciós pla d'inversions públiques i socials que espera concretar-se en els pròxims dies amb una segona fase en la qual s'arribarà a un total de 7,5 milions d'euros.

  “Durant aquesta crisi estem invertint tot el nostre temps a dissenyar un pla perquè Catarroja puga eixir d'aquesta situació reforçada com a societat, però també econòmicament. Hem hagut de viure situacions molt dures aquestes setmanes, però hem de mirar al davant, començant realitzant un gran esforç també a ajudar a les persones que pitjor l'han estat passant i continuant per reactivar la nostra economia”, explica Lorena Silvent, vicealcaldessa de Catarroja. “El nostre pla Reactiva Catarroja és resultat d'un treball en equip i de la creença d'un grup que anticipa a les persones per damunt de tot, perquè d'aquesta crisi eixirem reforçats com a societat i nomes ho aconseguirem amb el suport de totes i tots”, conclou Lorena Silvent.

  Aquest Pla Reactiva Catarroja s'ha confeccionat amb el suport del Consell Econòmic i Social en el qual estan presents tots els agents polítics, socials, i econòmics del municipi. S'han recollit totes les seues propostes que han cristal·litzat en un document eixit del consens entre tota la societat. Una garantia d'èxit social sense precedents en el municipi en una situació d'emergència en el qual totes les parts han aportat des del primer moment.

  El Pla Reactiva comptarà amb una inversió de 576.000 euros per a generar un pla d'ajudes socials. Serveis Socials ha estat treballant des del primer minut de la crisi per a poder accedir als col·lectius més vulnerables del municipi, donant una resposta immediata a les seues necessitats més bàsiques, en aquest cas, alimentació i habitatge.

  D'altra banda, el sector comercial i empresarial de Catarroja, el pulmó econòmic del municipi, també rebrà una injecció de capital per part de l'Ajuntament, per a poder reprendre la seua activitat econòmica en millors condicions. D'aquesta manera está previst invertir, en dues fases, 854.000 euros. Unes ajudes que podran ser sol·licitades del 20 de maig al 20 de juny i que estaran publicades en la web municipal, www.catarroja.es.

  Finalment, dins del Pla Reactiva Catarroja, s'han reservat 150.000 euros per a un pla de contingència. Un matalàs pressupostari per a solucionar situacions que pogueren aparéixer en aqueixa crisi o augmentar partides pressupostàries, tant a serveis socials com a impuls econòmic.

  “El Pla Reactiva Catarroja és una potent aposta per a tornar en les millors condicions possibles a aquesta nova realitat post-COVID. També és el resultat d'un govern responsable, que ha fet els deures en els últims anys, encara que no esperàvem que haguérem de destinar aqueixos recursos a una situació tan dura com la que estem vivint”, explica Jesús Monzó, alcalde de Catarroja. “Cal agrair a tota la corporació municipal el seu suport a aquest pla de reactivació econòmica que s'acabarà de presentar en el ple ordinari del mes de maig”, conclou Monzó.

  Pujar