elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Visites a Castelló i la seua platja, al mercat del dilluns i comiat amb balls: Així serà l'arribada del primer creuer des de la pandèmia

Visites a Castelló i la seua platja, al mercat del dilluns i comiat amb balls: Així serà l'arribada del primer creuer des de la pandèmia
  • 1.200 visitants, entre turistes i tripulació, desembarcaran en la capital de la Plana

MÉS FOTOS
Visites a Castelló i la seua platja, al mercat del dilluns i comiat amb balls: Així serà l'arribada del primer creuer des de la pandèmia - (foto 2)

La regidora de Turisme, Arantxa Miralles, ha presentat l'àmplia oferta turística que s'ha organitzat des del Patronat de Turisme i la Fundació Al Port per a donar la benvinguda al primer creuer que arriba a Castelló després de la pandèmia. Es tracta del MS Seven Splendor, un vaixell de luxe de 224 metres d'eslora que forma part de la naviliera americana Regent Seven Sigues i que té una capacitat de 750 passatgers i de 542 membres de la tripulació.

En paraules de Miralles, “aquest serà el primer d'una sèrie de creuers que arribaran a Castelló en els pròxims anys i que permetran que visitants de tot el món coneguen la nostra ciutat en profunditat”. En aquest sentit, la presidenta del Patronat de Turisme ha explicat que “volem apostar pel turisme de creuers i estem negociant amb moltes empreses del sector perquè trien Castelló com a port base i escala d'interés en els seus itineraris”.

La regidora ha argumentat que “volem que l'arribada de més de 1200 persones siga un impuls econòmic per al nostre comerç local, a més d'una gran oportunitat per a posar en valor els nostres encants turístics”. És per això que el Patronat oferirà un servici d'autobusos llançadora que realitzaran un itinerari amb diverses parades estratègiques, totes elles pensades per a destacar els punts més emblemàtics de Castelló. En els autobusos hi haurà estudiants de l'Escola d'Hostaleria i Turisme en pràctiques que estaran a la disposició dels visitants per a explicar informació detallada sobre les diferents parades i atendre qualsevol qüestió que puguen necessitar.

“Una de les parades serà la platja del Gurugú per a aprofitar l'obertura de ‘chringuitos’ i mostrar l'encant de la nostra costa”, ha assenyalat Miralles. “Hem treballat intensament en l'obertura a temps dels nostres ‘chiringuitos’ precisament per a aprofitar oportunitats com esta que suposen un gran impacte econòmic”, ha indicat.

Un altre dels destins serà el Mercat del Dilluns, una visita que busca donar a conéixer els productes locals i de l'horta de Castelló a través de la gran riquesa que embolica a este tradicional mercat. Segons Miralles, “aquesta visita al Mercat va en la línia que estem seguint durant estos mesos de posar en valor el turisme gastronòmic de Castelló per a convertir-lo en un aspecte diferencial de tota la nostra rica oferta”.

També s'oferirà la visita guiada ‘Essència a Castelló’, incloent-hi visites al refugi antiaeri i al Fadrí, oberts especialment per al creuer ja que de normal romanen tancats els dilluns.

L'edil ha explicat que també es realitzarà una parada en el Grau perquè “els turistes puguen conéixer la riquesa de la zona portuària del districte marítim”. A més, ha explicat que “quan el creuer es vaja, a les 19.00 hores, hi haurà un grup de ball regional que els acomiadarà ballant el ‘bolero’ de Castelló i alguns balls tradicionals”.

A més, el Patronat ha emés un comunicat a tots els comerços i hostalers de la ciutat per a assegurar que estiguen preparats per a l'arribada de visitants i tinguen l'opció d'obrir en cas de considerar-ho pertinent. “Volem aprofitar l'ocasió per a potenciar el nostre comerç local i mostrar a turistes de tot el món la qualitat i diversitat dels nostres productes”, ha assenyalat la regidora.

Finalment, Miralles ha explicat que el Patronat regalarà al capità del creuer una bella gaiata de ceràmica com a mostra de la gratitud de Castelló per la seua visita i com a símbol per la riquesa cultural de la ciutat.

Pujar