elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

VÍDEO | S'afona un vaixell pesquer en incendiar-se en la costa de Castelló

S'incendia un vaixell pesquer enfront de la costa de Castelló
S'incendia un vaixell pesquer enfront de la costa de Castelló
  • Cinc mariners han hagut de ser rescatats

Un vaixell pesquer s'ha incendiat este dimarts a la vesprada enfront de la costa de Castelló, afonant-se a les 15.26 hores després de ser rescatats els seus mariners.

Les flames s'han originat a primera hora de la vesprada a quatre milles enfront del port del Grau de Castelló, quan ha començat a cremar el pesquer Nova Tia Cinta.

Salvament Marítim s'ha dirigit ràpidament fins al lloc i ha rescatat a 5 mariners que es trobaven pescant en l'embarcació.
Segons s'ha informat des de Salvament Marítim, els cinc pescadors s'han llançat a la mar en un bot salvavides i han sigut portats en una llanxa fins al port, on han sigut atesos per inhalació de fum.

El Centre de Coordinació de Salvament de Castelló, dependent de la Direcció General de la Marina Mercant, ha mobilitzat immediatament als pesquers que es trobaven en les proximitats: el patruller Salvamar Sabik, els remolcadors de port, el vaixell Cilene de Creu Roja i una altra embarcació de la Guàrdia Civil.

Les embarcacions de Salvament han tractat de sufocar el foc en el vaixell, que ha generat una extensa fumera visible des de Benicàssim a Almassora, però la nau s'ha afectat molt pel costat de babord i s'ha afonat minuts més tard.

El Nova Tia Cinta és un vaixell dedicat a la pesca d'arrossegament o 'bou' en la costa de Castelló. Va ser botat a Benicarló l'any 2001 i té una eslora de 25 metres.

La Salvamar Sabik ha romàs en zona per a verificar que no hi havia contaminació, solament cendra i unes restes del pesquer, que van ser arreplegats per la LS Cilene de Creu Roja i per la llanxa Gregal de Consulmar.

 

MÉS FOTOS
VÍDEO | S'afona un vaixell pesquer en incendiar-se en la costa de Castelló - (foto 2)
VÍDEO | S'afona un vaixell pesquer en incendiar-se en la costa de Castelló - (foto 3)
VÍDEO | S'afona un vaixell pesquer en incendiar-se en la costa de Castelló - (foto 4)
VÍDEO | S'afona un vaixell pesquer en incendiar-se en la costa de Castelló - (foto 5)
VÍDEO | S'afona un vaixell pesquer en incendiar-se en la costa de Castelló - (foto 6)
VÍDEO | S'afona un vaixell pesquer en incendiar-se en la costa de Castelló - (foto 7)
Pujar