elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La universitat de Castelló, davant la venda de cadàvers a València: “L'UJI només treballa amb donacions i mai a través d'un pagament”

La universitat de Castelló, davant la venda de cadàvers a València: “L'UJI només treballa amb donacions i mai a través d'un pagament”
  • En un comunicat oficial assenyalen que la Facultat de Ciències de la Salut de l'UJI disposa d'un programa de donació de cossos a la ciència que seguix uns protocols i procediments rigorosos

La Universitat Jaume I, davant les notícies publicades als mitjans de comunicació sobre un entramat criminal a València de venda de cadàvers a universitats, vol comunicar que la Sala de Dissecció de la Facultat de Ciències de la Salut de l'UJI només treballa amb donacions de cadàvers i que mai s'han adquirit cadàvers a través d’un pagament.

La universitat castellonenca s'ha desmarcat, així, de l'entramat criminal relacionat amb la venda de cadàvers que ha desarticulat la Policia Nacional, mitjançant el qual falsificaven documentació per a poder retirar els cossos d'hospitals i residències per a vendre'ls posteriorment a universitats per al seu estudi per 1.200 euros cada cadàver. Van arribar a facturar 5.040 euros a una universitat per realitzar 11 incineracions de cossos, una vegada estudiats, les quals no apareixien reflectides en les factures emeses per cap de les incineradores que operen a la ciutat.

La Facultat de Ciències de la Salut de l'UJI disposa d'un programa de donació de cossos a la ciència que segueix uns protocols i procediments rigorosos. Els cadàvers que s'utilitzen a la Sala de Dissecció per a docència i investigació procedeixen únicament d'aquest programa, ja siguen donacions altruistes per voluntat pròpia del donant o per voluntat de la família.

La Unitat de Donació i Docència Anatòmica de l'UJI és l'encarregada de rebre els cossos donats, de la seua adequada preservació, utilització i seguretat, vetlant pel comportament ètic de totes aquelles persones que hagen d’estar en contacte amb el cos. La Universitat es fa càrrec de les despeses derivades del trasllat en l'àmbit de la província de Castelló, i, una vegada conclòs el cicle de donació, generalment de dos anys, les restes del donant són incinerades per la Facultat, sense que això supose una despesa per a la família, amb qui l'UJI es posa en contacte després de la incineració per a entregar-les en un senzill acte d'agraïment.

La informació sobre el programa de donació de cossos a la ciència de l'UJI es pot trobar a la web: www.donacioalaciencia.uji.es

 

Pujar