elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Tres joves cuiners de Castelló competiran per a ser els millors d'Espanya: Així pots votar-los

Tres joves cuiners de Castelló competiran per a ser els millors d'Espanya: Així pots votar-los

  Tre joves alumnes de cuina de Castelló han sigut seleccionats per a un prestigoso certámen, Es tracta de Noé Martí Castaño, Adrián Martínez Cebrián i Pau Prats Guimerà, del CIPFP Costa de Flor del taronger.

  Tres estudiants que opten al XII Premi Promeses de l'alta cuina de Cordon Bleu i que, igual que en passades edicions, han presentat les seues receptes en vídeo, perquè les persones que així ho desitgen poden votar per la seua recepta favorita i d'esta manera ser part del jurat popular del certamen.

  No són els únics valencians, ja que estaran acompanyats per Sarah Olivares Furió i Josefina Toledo Tudela, del centre Altaviana de València, i Blai Savall García, de l'IES Cap de l'Aljub de Santa Pola d'Alacant.

  En les vídeo receptes, de 5 minuts de duració màxima, els estudiants, demostren les seues habilitats culinàries i creatives amb un plat elaborat a partir d'una proposta comuna: paupiette de truita farcida amb salsa holandesa amb dues guarnicions, una d'elles feta obligatòriament a base de creïlla i l'altra completament lliure.

  D'esta manera, també compten amb la possibilitat de desenvolupar la seua creativitat amb productes de lliure elecció, especialment valorats si són típics de les seues regions i de temporada.

  Els vots obtinguts a través de la xarxa social constituiran un 15% de la valoració als participants, i se sumaran a les votacions del jurat professional, compost per xefs professors de l'Escola. El termini de votacions estarà obert fins al pròxim 19 de febrer. Posteriorment, el 21 de febrer, Le Cordon Bleu Madrid donarà a conéixer els 10 finalistes que participaran en la gran final en la seua seu de Madrid a l'abril.

  Els 10 finalistes hauran de presentar el seu plat enfront del jurat, que en la seua última edició va estar presidit per Nacho Manzano, xef amb 2 estreles Michelin del restaurant Casa Marcial a Astúries. En edicions anteriors, el jurat ha estat presidit per altres celebritats de la gastronomia nacional, com Jesús Sánchez, Joan Roca, Diego Guerrero, Martín Berasategui o Andoni Luis Aduriz.

  Andalusia amb 14 i la Comunitat Valenciana, amb 7 candidats, són les Comunitats Autònomes amb major representació en esta edició. També seran presents en esta fase del certamen altres autonomies com: Aragó, Astúries, Balears, Castella i Lleó, Catalunya, Galícia, Canàries, La Rioja, Melilla, Múrcia, Navarra, i País Basc.

  Dotze anys de la mà de les joves promeses de la gastronomia nacional

  El Premi Promeses de l'alta cuina és un certamen d'àmbit nacional dirigit a estudiants menors de 25 anys que cursen actualment l'últim any de formació en cuina en qualsevol centre del país i que destaquen per la seua passió i la seua visió de la cuina. El concurs els oferix l'oportunitat de continuar formant-se en Le Cordon Bleu Madrid, a través de dues beques atorgades als dos primers classificats, de 26 000 € i 9500 €, respectivament, per a potenciar així les seues habilitats culinàries. L'organització premiarà també l'esforç dels centres amb una ajuda econòmica de 1500 € per al centre del primer classificat.

  Raúl Campillo, estudiant del CFP La Immaculada de Granada, va ser el guanyador de la passada edició del Premi Promeses. El granadí, va aconseguir conquistar al jurat presidit per Nacho Manzano, amb la seua interpretació del plat Pollastre de corral en salsa, pit de pollastre contisée i cassoleta de verdures.

  Pujar