elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

"Tractem de traure els majors somriures possibles als xiquets": Mig centenar de familiars de soldats ucraïnesos descansen a Castelló

"Tractem de traure els majors somriures possibles als xiquets": Mig centenar de familiars de soldats ucraïnesos descansen a Castelló
  MÉS FOTOS
  "Tractem de traure els majors somriures possibles als xiquets": Mig centenar de familiars de soldats ucraïnesos descansen a Castelló - (foto 2)
  "Tractem de traure els majors somriures possibles als xiquets": Mig centenar de familiars de soldats ucraïnesos descansen a Castelló - (foto 3)
  "Tractem de traure els majors somriures possibles als xiquets": Mig centenar de familiars de soldats ucraïnesos descansen a Castelló - (foto 4)
  "Tractem de traure els majors somriures possibles als xiquets": Mig centenar de familiars de soldats ucraïnesos descansen a Castelló - (foto 5)
  "Tractem de traure els majors somriures possibles als xiquets": Mig centenar de familiars de soldats ucraïnesos descansen a Castelló - (foto 6)
  "Tractem de traure els majors somriures possibles als xiquets": Mig centenar de familiars de soldats ucraïnesos descansen a Castelló - (foto 7)
  "Tractem de traure els majors somriures possibles als xiquets": Mig centenar de familiars de soldats ucraïnesos descansen a Castelló - (foto 8)

  La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha visitat als familiars de combatents ucraïnesos que passen uns dies de descans en la Residència Militar d'Acció Social de Descans (RMASD) 'La Plana', a Castelló, com a part del "suport permanent" d'Espanya a Ucraïna que inclou l'assistència humanitària.

  Margarita Robles ha agraït especialment el suport "a l'Exèrcit de Terra, però també a tota la ciutadania de Castelló i de la Comunitat Valenciana, que s'estan bolcant amb estes famílies, que venen a tractar de superar i oblidar".

  "L'important és que sàpien que Espanya està amb Ucraïna, que estarà sempre amb Ucraïna", ha remarcat Robles, recordant que d'ací a uns dies es complixen dos anys de la invasió russa que ha provocat "una guerra molt dura, tremenda, que s'ha cobrat moltes vides".

  La titular de Defensa ha assenyalat que "és una satisfacció poder-los ajudar", que vinguen ací a Castelló a oblidar-se un poc de la situació difícil en la qual viuen, i ha indicat, com a exemple, que els xiquets se sorprenen de no escoltar el soroll dels bombardejos.

  La sotssecretària de Defensa, Adoración Mateos, i el secretari general de Política de Defensa, almirall Juan Francisco Martínez Núñez, han acompanyat a Margarita Robles a la residència, on han sigut rebuts pel director d'Assistència al Personal, general de divisió Joaquín Salas, i pel coronel director de la residència Federico Gonzalez-Vico.

  El general Salas ha manifestat que el primer grup de familiars que han sigut allí, i que van marxar a principis de setmana, "es van anar molt contents".

  "Tractem de traure els majors somriures possibles als xiquets i a les famílies que venen ací, ho fem en el dia a dia", ha destacat el general Salas sobre la missió de l'acció social de l'Exèrcit de la qual ara poden gaudir unes setmanes les famílies ucraïneses.

  400 familiars ucraïnesos passaran per Castelló
  Esta operació humanitària de suport a Ucraïna té prevista huit rotacions d'unes 50 persones, amb una estada aproximada de 15 dies, dividides en dos períodes separats per Setmana Santa. Dimarts passat va arribar un segon grup de famílies ucraïneses, un total de 47 persones, de les quals 24 són menors d'edat (nou d'ells tenen menys de huit anys).

  "Apliquem el millor de la intel·ligència emocional i sense escatimar cap esforç, el que tenim el donem", ha assegurat el general director d'Assistència al Personal.

  La delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, i la subdelegada del Govern a Castelló, Antonia García, han assistit també a la visita que ha inclòs un recorregut per les instal·lacions del centre, entre elles la biblioteca, parc infantil, sala de jocs, pistes esportives i gimnàs.

  Finalment, la ministra Robles ha mantingut una trobada amb les famílies ucraïneses, i ha estampat la seua signatura el llibre d'honor, agraint a l'Exèrcit de Terra la seua "humanitat i empatia" amb esta missió, que "és essencial per a transmetre a Ucraïna tota la nostra solidaritat i suport".

   

  Pujar