elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Targeta SUMA: aquestes són les estacions de Renfe que s'incorporen a Castelló i València

Targeta SUMA: aquestes són les estacions de Renfe que s'incorporen a Castelló i València
  • Aquesta mesura de mobilitat urbana amb una targeta única abarateix els preus del bitllet

La Generalitat Valenciana posarà en marxa, a partir del pròxim dilluns 6 de març, la targeta SUMA per a viatjar en Rodalia de Renfe de Castelló i de València, una mesura que beneficiarà a 1,8 milions de persones a través de les 65 estacions en les quals es podrà utilitzar i que farà “més còmode, senzill i barat desplaçar-se en transport públic", segons ha explicat el president Ximo Puig aquest matí durant la seua presentació a Almassora.

Així l'ampliació de SUMA arriba per primera vegada a la província de Castelló, una mesura que permet triplicar el nombre d'estacions en les quals es podrà usar la targeta i afavoreix la cohesió social i territorial.

En concret, es beneficiaran de l'ampliació de SUMA les persones usuàries de les estacions d'aquestes estacions de la província de Castelló:

Almassora, Almenara, Borriana-Les Alqueries, Castelló de la Plana, Caudiel, Xilxes, Xèrica-Viver, La Llosa, Moncofa, Navaixes, Nules-La Vilavella, Sogorb-Raval, Soneja i Vila-real.

Quant a la província de València, les estacions que s'adhereixen són:

Algemesí, Algimia, Alzira, Bunyol, Carcaixent, Xest, Xiva, Cullera, Estivella-Albalat, Gandia, Gilet, La Pobla Llarga, L'Alcudia de Crespins, L’Énova-Manuel, Moixent, Montesa, Platja i Grau de Gandia, Rebollar, Requena, Sant Antoni de Requena, Setaigües, Sueca, Tavernes de Valldigna, Utiel, Vallada, Xàtiva i Xeraco. 

S'abarateixen els preus

A més d'afavorir la intermodalitat, s'han simplificat zones i s'han abaratit els preus, la qual cosa, juntament amb totes les mesures que ha aplicat la Generalitat per a fer front a la crisi, facilitarà una oferta tarifària accessible a totes les persones usuàries.

On puc comprar els nous títols SUMA?

Els títols SUMA es poden comprar en tots els punts de venda habituals.

En les taquilles i màquines d'autovenda de les estacions de Renfe Rodalia.

En les taquilles i màquines d'autovenda de les estacions de Metrovalencia.

En quioscos, estancs i altres punts de venda habituals de la xarxa de vendes de ATMV 

A través de l'app RecargaSUMA

Si vols una SUMA Mensual o una SUMA Mensual Jove necessites un suport personalitzat específic per a carregar aqueixos títols que es pot sol·licitar:

Baixen les tarifes?

LLas tarifes dels títols de la ATMV baixen entre un 11% i un 55%. Aquest descompte és encara major si es té en compte que s'han reduït el nombre de zones, s'ha inclòs un nou operador als títols integrats (RENFE Rodalia) i que existeix la possibilitat de fer un transbord gratuït.

En la següent taula poden comparar-se les tarifes noves amb les antigues.

Quin és el preu del SUMA Mensual Jove?

El benefici d'aquest abonament per als titulars del Carnet Jove és d'un 15% de descompte sobre el preu de venda del SUMA Mensual.

Quins títols tenen el 50% de descompte?

SUMA mensual, SUMA mensual Jove i SUMA 10.

Pujar