elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ribera amplia per l'alta demanda els cursos perquè els gossos superen la por als petards

Ribera amplia per l'alta demanda els cursos perquè els gossos superen la por als petards

  La regidora de Salut Pública, Mary Carmen Ribera, ha anunciat avui l'ampliació de l'oferta de cursos gratuïts que l'Ajuntament de Castelló ha engegat per al tractament dels gossos contra la por als petards, una iniciativa gratuïta per als usuaris per a la qual s'establiran grups de treball dinàmics a càrrec de l'educadora canina Cinta Marí.

  Ribera ha assenyalat que "a causa de l'alta demanda que ha tingut la iniciativa, des de la Regidoria van a programar-se nous cursos, a més d'una xarrada que tindrà lloc en la Casa de la Cultura el dijous, 26 d'octubre, a les 18:30 hores per a totes aquelles persones interessades que encara oferint més tallers no tinguen l'oportunitat de poder assistir".

  L'edil ha recordat que en ciutats com Castelló "els gossos poden escoltar coets de forma ocasional pràcticament durant tot l'any i de forma contínua en les festes de la Magdalena, la qual cosa desencadena problemes d'ansietat, por i fòbies que comprometen el benestar d'aquests animals".

  Per a millorar l'estat dels gossos, especialment en les dates més delicades, l'objectiu del citat projecte "és aplicar solucions individuals treballades en equip i amb supervisió professional perquè els gossos superen aquesta por involuntària i recuperen la seua confiança", ha assenyalat la regidora.

  Així mateix, Ribera ha afegit que "és important fomentar el benestar dels animals durant tot l'any perquè puguen afrontar aquestes dates tan bé com siga possible, ja que el temor i la confiança són coses que es creen i treballen en el dia a dia".

  Els tallers per al tractament dels gossos contra la por als petards estarà organitzat en sis sessions –s'han ampliat dues- amb quinze dies de distància entre cadascuna, que se celebraran de dilluns a dissabte en horari de matí o de vesprada. Les inscripcions s'han de sol·licitar per escrit en el departament de Sanitat de l'Ajuntament o per correu electrònic a sanidad@castello.es.

  Pujar