elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Reobrin al bany les platges del Pinar i Gurugú

Reobrin al bany les platges del Pinar i Gurugú
  • L'Ajuntament prohibia el bany per la presència d'un bacteri en les seues aigües

L'Ajuntament de Castelló ha reobert aquest migdia l'accés a la mar a les platges del Pinar i Gurugú, després dels resultats de les analítiques que certifiquen que les seues aigües són “aptes per al bany” i rebre l'autorització per part de la Conselleria de Sanitat. La regidora de Turisme, Arantxa Miralles, ha anunciat que, “de nou, les banderes verdes onegen en els dos trams de costa, una vegada ha quedat descartada la presència del bacteri E.coli, que ens va obligar a impedir el gaudi de l'aigua, però no l'accés a l'arena”.

“Els valors no eren molt alts i el tancament es va adoptar per precaució i seguretat dels banyistes. Actuem dins del termini i en la forma escaient gràcies a les labors de prevenció que es realitzen de manera rutinària i, molt especialment, després d'episodis de pluges intenses, com els registrats el passat cap de setmana a la nostra ciutat”, ha explicat la edila. “Som conscients que estem en plena època estival i que les platges són un dels nostres grans aparadors. Per aquest motiu, treballem amb el màxim rigor perquè els 4,5 quilòmetres de platges de Castelló oferisquen els millors serveis i siguen garantia de qualitat”, ha afegit.

“Com durant tot l'estiu, continuarem realitzant de manera habitual les analítiques preceptives perquè els qui trien els nostres arenals per a passar els seus dies de descans tinguen plenes garanties que ho fan en un lloc referent en neteja, seguretat i prestacions”, ha ressaltat. A més, ha recordat que el tancament va afectar al Pinar i Gurugú, “però el tram del Serradal es va mantindre obert, perquè els resultats van ser negatius”.

“Aquesta no és la primera ocasió que es produeix un episodi d'aquest tipus. Sense anar més lluny, el mes de setembre del 2021, quan governava el Fadrell, ja es van haver de tancar els tres trams de costa”, ha recordat la edila a l'oposició. A més, ha subratllat que l'origen de l'abocament es va donar a conéixer des del mateix moment de la clausura.

Pujar