elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Qualitat Democràtica adjudica els contractes per a executar exhumacions de fosses a Castelló, Segorbe, Alacant i Orihuela

  • Els treballs d'exhumació es realitzaran amb un pressupost aprovat de 74.653,37 euros

La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, ha resolt l'adjudicació dels contractes per a realitzar noves exhumacions de fosses de víctimes de la guerra civil i la dictadura a les províncies de Castelló i Alacant.

Concretament es tracta de fosses situades a la ciutat de Castelló -on la Conselleria ja ha realitzat l'exhumació d'una fossa el mes de juliol passat-, així com a Segorbe, Alacant i Orihuela.

La contractació permetrà l'inici dels treballs d'indagació i investigació, localització, delimitació, exhumació i estudi antropològic de víctimes de la guerra civil i la dictadura franquista. Aquests treballs es realitzaran amb un pressupost aprovat de 74.653,37 euros.

A la província de Castelló, Asociación Científica Arqueoantro ha resultat adjudicatària tant de les exhumacions del cementeri municipal de Castelló de la Plana -amb un pressupost aprovat de 20.596,62 euros-, com del cementeri municipal de Segorbe -amb un pressupost aprovat de 17.242,50 euros-.

En el cas de les exhumacions en el cementeri municipal d'Alacant, es realitzaran amb un pressupost aprovat de 13.037,75 euros, i l'empresa encarregada d'executar aquests treballs serà també Arqueoantro.

Finalment, les exhumacions en el cementeri parroquial d'Orihuela es realitzaran amb un pressupost aprovat 23.776,50 euros, sent l'empresa Drakkar Consultores SL la que ha resultat adjudicatària.

La consellera de Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha assenyalat que aquestes noves adjudicacions són "una mostra més del ferm compromís que mantenim des de l'administració autonòmica per a complir amb un deure que és històric".

Pérez Garijo ha recordat que l'establiment de mecanismes per a realitzar exhumacions en el territori valencià "ha sigut un dels principals compromisos que ens hem marcat i així estem duent-ho a terme, per a exhumar les restes de les víctimes del franquisme que encara hi ha per tot el territori i poder donar-los així un enterrament digne".

61 víctimes

L'adjudicació d'aquests contractes permetrà realitzar les exhumacions de fosses de 61 víctimes de la guerra civil i la dictadura franquista en els cementeris de Castelló, Segorbe, Alacant i Orihuela.

Els estudis fan referència a 18 víctimes en el cementeri de Castelló, 15 en el de Segorbe, 11 en el d'Alacant i 17 en el d'Orihuela.

Pujar