elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PSPV assenyala que l'últim informe municipal revela un augment de la “sensació d'inseguretat” entre els castellonencs

El PSPV assenyala que l'últim informe municipal revela un augment de la “sensació d'inseguretat” entre els castellonencs
  • La portaveu del Grup Municipal Socialista, Patricia Puerta, recorda que l'alcaldessa, Begoña Carrasco es va desprendre de l'àrea de seguretat per a regalar-li-la a l'edil de la ultradreta Antonio Ortolá"

 

La portaveu del Grup Municipal Socialista, Patricia Puerta, ha reclamat a l'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, que “deixe de llançar promeses al vent i es pose a treballar de debò en la seguretat ciutadana, perquè estem veient durant les últimes setmanes notícies de robatoris en habitatges en diferents punts de la ciutat que sembla que li interessen poc”.

Les dades que reflecteixen aquesta “intranquil·litat” dels i les castellonenques venen confirmats per l'últim informe de la Unitat de Reclamacions i Suggeriments (URYS) de l'Ajuntament de Castelló, que recull el balanç de les incidències registrades durant el trimestre que va de juliol a setembre d'enguany.

La gran novetat respecte a l'anterior estudi, que va d'abril a juny de 2023, és que “apareix la ‘sensació d'inseguretat’ com una de les tres principals preocupacions de la ciutadania, a les quals se sumen la neteja viària i les molèsties ocasionats per sorolls”. En total, segons aquestes dades, entre juliol i setembre es van recollir 233 incidències, “de les quals prop del 20 per cent es refereixen a l'àrea de seguretat”.

Patricia Puerta recorda que “Carrasco, quan estava en l'oposició, feia sempre bandera de la seguretat ciutadana, amb una demagògia que no té nom, en parlar de ‘onades de robatoris’ i acusar l’Acord de Fadrell de mirar cap a un altre costat”.

Enfront d'això, “ara tenim a una alcaldessa dedicada a fer-se vídeos buits en les xarxes socials, a mentir a la ciutadania en ocultar els seus ingressos i a desprendre's de les àrees que el molesten”.

En aquest sentit, recorda que Carrasco va assumir directament la gestió de la seguretat ciutadana quan va ser investida com a alcaldessa, “però sembla que no era una àrea per al seu lluïment ja que, res més pactar amb Vox, va decidir regalar-li-la a l'edil Antonio Ortolá, que ja sabem que prefereix encoratjar a concentracions ultres enfront de les seus dels partits polítics que millorar l'atenció a la ciutadania”.

Durant aquests quasi sis mesos de Begoña Carrasco al capdavant del consistori municipal “hem pogut veure com la dreta i la ultradreta segueixen sense fer res per millorar els recursos de la plantilla de la Policia Local”.

En aquesta línia, cal recordar que les regidores socialistes Mónica Barabás i Anunciación Lainez, en reunions amb representants d'organitzacions sindicals com a UGT o CCOO, han exigit una convocatòria extraordinària, després de l'últim procés que es va iniciar en 2022, per a reforçar les plantilles en Seguretat Ciutadana.

Pujar