elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Policia Local rep el premi Ponle Freno per la seua labor en matèria de conscienciació en seguretat viària a xiquets i adolescents

La Policia Local rep el premi Ponle Freno per la seua labor en matèria de conscienciació en seguretat viària a xiquets i adolescents
  • L'alcaldessa, Begoña Carrasco, ha assistit aquest divendres a la gala de lliurament de premis a Madrid en representació de la ciutat i com a mostra de suport al Cos de Policia Local

MÉS FOTOS
La Policia Local rep el premi Ponle Freno per la seua labor en matèria de conscienciació en seguretat viària a xiquets i adolescents - (foto 2)

La Policia Local de Castelló ha rebut el premi ‘Ponle Freno Junior’ que atorga la Fundació Ponle Freno per les seues activitats dirigides als més joves en matèria d'educació viària i per la representació teatral ‘MOU-T i TORNA’ sobre conscienciació de “alcohol 0” al volant que organitza anualment.

L'alcaldessa de la ciutat, Begoña Carrasco, acompanyada del comissari cap de la Policia Local de Castelló, Francisco Catalán; l'Intendent responsable de la Secció de Proximitat, Antonio Martínez Milián i els agents encarregats de la Unitat d'Educació Viària, ha assistit a l'acte de lliurament del premi que s'ha celebrat aquest divendres en la seu del Senat, a Madrid. Una cerimònia que ha sigut conduïda pel popular periodista i presentador de televisió, Matías Prats.

La primera edil ha felicitat el Cos de Policia Local de Castelló, especialment als quals formen part de la Unitat de Seguretat Viària “per la seua fantàstica labor de conscienciació i divulgació en matèria de seguretat viària, ensenyant als més xicotets les principals normes de circulació”.

“Em sent molt orgullosa de poder acompanyar a la nostra Policia Local en representació de la ciutat de Castelló per a recollir aquest premi amb el qual posem de nou Castelló en el mapa nacional amb accions positives en matèria de seguretat viària. Hui traiem pit de ser de Castelló i de la nostra fantàstica Policia Local i l'àrea de Seguretat”, assegura Carrasco.

La primera edil ha agraït també el treball “de tot l'àrea de seguretat municipal que ens ha portat a aconseguir un d'aquests quatre premis que s'han donat a tot el territori nacional. Estem molt satisfets”.

Per part seua, el regidor de Seguretat, Antonio Ortolá, també ha expressat la seua satisfacció per aquest reconeixement. “És un indicador que estem avançant en la direcció correcta en termes de conscienciació i prevenció d'accidents de trànsit, especialment entre els xiquets de la nostra ciutat. Els programes que implementem són essencials per a fomentar una cultura de seguretat viària des de primerenca edat i continuar enfortint-la durant l'adolescència. Continuarem treballant amb aquest objectiu, ja que entenem la seua rellevància en el nostre esforç per construir una ciutat més segura”.

Ortolá ha expressat la seua gratitud cap a tot l'equip de la Policia Local de Castelló “per la seua magnífica labor educativa a través d'iniciatives com aquestes. Aquest premi reflecteix també la destacada professionalitat de la nostra policia local, posicionant-nos com a líders i referents en matèria de seguretat viària. Comptem amb professionals compromesos i dedicats que són un exemple de lliurament i treballar així és molt més fàcil”.

El director general de trànsit, Pere Navarro ha sigut l'encarregat d'entregar el premi als agents del Cos de la Policia Local de Castelló davant la presència del president del Senat, Pedro Rollán i la presidenta del Congrés dels Diputats, Francina Armengol.

La Policia Local de Castelló ja va rebre en 2011 el premi Posa-li Fre a la millor acció de seguretat viària de l'any per les seues accions de seguiment a les víctimes dels accidents de trànsit abans, durant i després de la producció d'aquests.

Difusió de la Seguretat Viària entre xiquets i joves

El premi Posa-li Fre Júnior que ha rebut la Policia Local de Castelló es deu a les activitats dutes a terme per la Unitat d'Educació Viària al Parc Infantil de Trànsit, pel qual anualment passen més de 3.000 xiquets i xiquetes pertanyents als 51 centres escolars de la ciutat de Castelló i que participen de les activitats organitzades per la Unitat, així com per l'organització de la representació teatral ‘MOU-T i TORNA’.

Es tracta d'una campanya sobre prevenció de la sinistralitat viària dirigida a l'alumnat major de 14 anys de la nostra ciutat i d'altres localitats de la província, a través d'un espectacle teatral, audiovisual i amb testimoniatges reals que mostren les conseqüències nocives i indesitjades dels accidents de trànsit, tant a nivell familiar com professional.

En aquesta activitat s'ha rebut la col·laboració desinteressada del personal sanitari de l'Hospital General Universitari de Castelló, de l'Escola Municipal de Teatre de la ciutat, servei municipal sanitari i personal de l'Àrea de Seguretat Pública i Emergències de Castelló (serveis de bombers i de Policia Local).

Amb aquesta activitat es pretén, a través de missatges impactants, conscienciar als joves de la importància del “alcohol 0” al volant per a reduir la sinistralitat viària, així com del nombre de víctimes. Aquesta activitat es duu a terme en el Teatre del Raval en les dates prèvies a Nadal.

Pujar