elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Patronat d'Esports destina altres 174.653 euros a pagar factures de serveis sense contracte

El Patronat d'Esports destina altres 174.653 euros a pagar factures de serveis sense contracte
  • “Ja estem canviant a led la il·luminació de cinc infraestructures i, a través de contractes menors, realitzem les actuacions més urgents”, assenyala la regidor d'Esports

El Patronat d'Esports ha aprovat destinar una nova partida per pagar factures de serveis sense contractes. En concret, en aquesta ocasió són 174.653 euros corresponents al subministrament elèctric de la piscina olímpica dels mesos d'agost i setembre, la neteja de les instal·lacions esportives del mateix període, el manteniment dels equips i les instal·lacions de climatització de l'aigua de setembre i el manteniment dels camps de futbol d'agost. “A més de la situació de fallida tècnica, quan entrem a governar, fa cinc mesos, ens trobem amb el gran problema que hi havia contractes de serveis bàsics pendents de licitació, la qual cosa provoca un sobrecost per les arques municipals. I és que l'absència d'un procés d'adjudicació impedeix la lliure concurrència competitiva en preus”, argumenta la regidor d'Esports, Maica Hurtado.

Referent a això, l'edil ha anunciat que “des del primer minut estem treballant per a posar fi a aquesta situació i “la licitació del manteniment de les piscines estarà abans de cap d'any”. “També està molt avançada la de la neteja de les instal·lacions esportives municipals. Amb ambdues, resoldrem aquest tipus d'abonaments que ara ens toca fer fruit de l'abandó i la falta de gestió de l'anterior corporació”, ha avançat.

Hurtado ha insistit en la voluntat de l'equip de govern de “posar ordre a la deixadesa dels últims huit anys no sols dels comptes, sinó també de les infraestructures”. “Tot i el greu escenari econòmic que heretem, ja estem canviant a led la il·luminació de cinc infraestructures i, a través de contractes menors, realitzem les actuacions més urgents”, assenyala la regidor. Així, ja s'ha iniciat la renovació del tancament exterior metàl·lic del Chencho, es repararà la caldera i la instal·lació elèctrica del pavelló Grapa i també les vàlvules mescladores de la piscina Olímpica, entre altres. Ja cara al 2024, mitjançant aquesta mateixa fórmula d'adjudicació, es repintaran les línies de la pista del Gaetà Huguet, s'instal·larà una pèrgola i ombrel·les en la piscina de la Pineda, s'adquirirà una furgoneta elèctrica i es col·locaran carregadors per a cotxes elèctrics en la piscina Olímpica.

“Ningú pot qüestionar les nostres ganes de treballar i de resoldre com més prompte millor les deficiències trobades perquè els castellonencs compten amb les prestacions que es mereixen”, ha assenyalat Hurtado. “Les nostres infraestructures esportives són imatge de la capital per a les centenars de persones que venen cada cap de setmana a participar en les diferents competicions i és la nostra obligació assegurar-nos que estan en les millors condicions”, ha indicat l'edil.

“Un altre dels aspectes que ja s'està resolent, en aquest cas a nivell organitzatiu, és la constitució de l'assemblea per al consell rector, que portava des del 2019 sense renovar-se, quan s'hauria de fer cada dos anys. Es produirà entre finals de desembre i principis de gener”, ha apuntat. “També hem acordat incrementar les ajudes destinades a l'organització d'esdeveniments, una partida que fins ara estava paralitzada i que, en determinades cites, podrem augmentar”, ha ressaltat.

Pujar