elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Obres a Castelló: Com entrar en el centre durant el tall de carrers de la ZBE?

Obres a Castelló: Com entrar en el centre durant el tall de carrers de la ZBE?
  • L'Ajuntament ha establit accessos alternatius mentres dure el tall del carrer Navarra

El govern municipal ha establit un pla de coordinació entre les àrees de Mobilitat, Obres, Policia Local i Urbanisme perquè veïns i visitants puguen accedir al centre de Castelló mentre tenen lloc les obres de la Zona de Baixes Emissions. Després de la reunió de hui s'ha acordat habilitar accessos alternatius al centre perquè tant veïns, com a residents puguen continuar desplaçant-se minimitzant les molèsties de les obres per la millora de l'accessibilitat.

El regidor d'Urbanisme a l'Ajuntament de Castelló, Sergio Toledo, ha explicat que “l'objectiu d'aquestes reunions és minimitzar al màxim les molèsties produïdes per les obres als veïns i visitants i establir un òptim pla d'informació i senyalística perquè els usuaris puguen preveure els seus desplaçaments estant informats en tot moment”.

Així l'edil ha informat que davant el tall al trànsit del carrer Navarrés s'ha establit un itinerari alternatiu per a accedir al centre pels carrers Sant Blas, Carrer Bayer i Porta del Sol. Es recomana l'accés al pàrquing d'Hort Sogueros per carrer Germà Colom i al pàrquing Santa Clara, sense canvis, es pot accedir pel Carrer Herrero i la Plaça de la Pau.

D'altra banda, el carrer Conde Pestagua es troba tallada al trànsit i l'itinerari alternatiu es realitzarà pel carrer Alcalde Tárrega per a accedir al Pàrquing de Clavé-Sant Fèlix.

Toledo ha recordat que els residents del carrer Navarrés tenen l'accés permés, encara que ha recordat que els talls al trànsit donen principi a les 7.45 fins a les 18.45, “fora d'aquesta franja horària poden transitar sense problema. Es pretén compaginar en tot moment l'accessibilitat amb l'avanç de les obres, garantint en tot moment la seguretat per a tots”.

Cal recordar que les obres de la Zona de Baixes Emissions corresponen a un projecte heretat de l'anterior equip de govern, que l'actual govern ha reorientat de la mà dels veïns, evitant restringir al trànsit rodat 745.000 metres quadrats de sòl urbà com es pretenia amb el projecte anterior.

D'aquesta manera, “no deixem que es perden els 8 milions d'euros de fons europeus per a finançar l'obra. Complim amb la normativa europea i complim amb els veïns en activar aquest pla de xoc per a minimitzar les molèsties, garantint els accessos als vehicles”.

El projecte de la Zona de Baixes Emissions aconseguirà que la ciutat compte amb més zones verdes, així com s'incrementaran les zones d'aparcament i millorarà l'accessibilitat en la zona centre.

Per part seua, de manera paral·lela, l'edil d'Urbanisme està complint amb un calendari de reunions i trobades amb els diferents col·lectius i associacions veïnals afectats per les obres per a resoldre els seus dubtes i donar compte de les alternatives al trànsit.

Pujar