elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Un nova naviliera vol atracar en el port de Castelló

Un nova naviliera vol atracar en el port de Castelló
  • Amb esta compra el port de Castelló passa de tindre 2 terminals de contenidors en una, la qual cosa li farà ser més competitiu en aconseguir els 250.000 m² de grandària i un potencial per a manipular 250.000 TEUs

MÉS FOTOS
Un nova naviliera vol atracar en el port de Castelló - (foto 2)

Màxims directius de MSC i Noatum han mantingut una reunió en la seu l'Autoritat Portuària de Castelló amb el president d'esta institució, Rubén Ibáñez, i el CEO Manuel García, per a analitzar les condicions del possible retorn de la naviliera al port de Castelló.

Es tracta d'una primera trobada per a estudiar la possibilitat que la naviliera MSC opere de nou en el port de Castelló, després de l'aposta pel port de Castelló de Noatum, (en mans d'Abu Dhabi Ports Group), en adquirir el 100% de la propietat d'APM Terminals. Amb esta compra el port de Castelló passa de tindre 2 terminals de contenidors en una, la qual cosa li farà ser més competitiu en aconseguir els 250.000 m² de grandària i un potencial per a manipular 250.000 TEUs. Noatum Terminals ja gestiona des de 2004 una terminal polivalent en el port de Castelló.

Esta reunió culmina una sèrie de contactes que s'han vingut mantenint des de l'Autoritat Portuària de Castelló per a facilitar el retorn de línies de contenidors al port de Castelló, “això sí, tenint en compte la delicada situació geopolítica que travessen dues dels mercats fonamentals per a PortCastelló en esta mena de mercaderia, com són Algèria i Israel”, segons ha destacat el president Rubén Ibáñez.

En concret, han assistit (d'esquerra a dreta), el director comercial de Noatum Ports, Oscar Rodríguez; el director de MSC a Espanya, Ignacio Ballester; el conseller delegat de Noatum, Antonio Campoy; el president de l'Autoritat Portuària, Rubén Ibáñez; el president de MSC, Francisco Lorente; el CEO de Noatum Terminals, Joaquín Ramón, i el CEO de PortCastelló, Manuel García.

Cal recordar que en 2020 la naviliera MSC va suspendre la seua relació contractual amb APM Terminals donat l'elevat increment de tarifes que es proposava, que li feien perdre competitivitat. El seu retorn és un dels propòsits claus que s'ha marcat el president de l'Autoritat Portuària perquè el port siga base per a l'exportació de producte acabat de la indústria ceràmica de la província.

De fet, Rubén Ibáñez ja va anunciar en el seu discurs de presa de possessió el seu compromís amb la indústria taulellera i ceràmica perquè noves línies de contenidors escalen en el recinte, de manera que al sector ceràmic li siga més barat exportar i s'eviten multitud de trànsits a València, amb el que suposa de memos emissions i millores per al medi ambient.

Rubén Ibáñez ha declarat que amb la possible arribada de MSC “el sector ceràmic té a Castelló una naviliera top al costat dels seus centres de producció per a exportar el producte acabat”. Ha afegit que “el port de Castelló no sols és una aposta de les grans navilieres, sinó que també ha de ser una referència per a les empreses de la província, especialment per a les azulejaras a l'hora d'exportar el producte acabat, que tant d'orgull ens produïx a tots els que sentim la província de Castelló”.

Pujar