elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La nova avinguda de Lledó de Castelló ja mostra la seua nova cara

La nova avinguda de Lledó de Castelló ja mostra la seua nova cara
  • Una de les últimes actuacions serà l'enregistrament en làser de les parades del Via crucis

Les obres de remodelació de l'avinguda de Lledó de Castelló s'estan ultimant per a la seua finalització en pròxims dies. Després de quasi un any d'intervenció, els treballs se centren ara en les labors de jardineria, arbratge i reg, a més de la instal·lació de mobiliari i col·locació de senyalització, mentre que el gruix de l'actuació de reforma està pràcticament acabat.

Una de les últimes actuacions que es duran a terme serà el bisellat amb una tècnica làser de les 14 parades del Via crucis fins a la basílica, una millora en el projecte que va oferir l'empresa guanyadora de l'adjudicació.


Així, la ciutat tindrà una nova ruta per als vianants i ciclista de 1’5 quilòmetres, des de Maria Agustina i fins a la basílica. A més, guanyarà un espai verd en obrir el parc de Rafalafena a l'avinguda amb l'eliminació del clos que el separava.

Com queda el trànsit en l'avinguda de Lledó?

Quant al trànsit, ja no es podrà circular en els dos sentits per l'avinguda, ja que entre Tombatossals i la Lledó només hi haurà un carril de circulació.

A més, en alguns trams el carril que queda és el dret i en uns altres l'esquerre. Així, es podrà circular cap a la Ronda només en el tram que va des de l'estàtua de Perot de Granyana, entrant per Matilde Salvador.


D'aquesta manera, ja no es pot recórrer tota l'avinguda en un únic sentit per a evitar que aquesta es convertisca en una via principal d'entrada a la ciutat i així reduir el trànsit que entra pel carrer Governador.

No obstant això, amb la doble circulació que s'ha posat en marxa al carrer Rafalafena sí es pot circular en doble sentit tant per aquest carrer com per Caputxins, les noves vies d'entrada i eixida de la ciutat.


Quant al tram des de Tombatossals a Maria Agustina, l'accés s'haurà de fer mitjançant carrers en bucle, també per a evitar que es puga recórrer sencera en un sol sentit.

A més, la nova configuració de l'avinguda portarà al redisseny dels carrers que queden en ‘cul de sac’, on es restringirà el trànsit perquè només puguen accedir els veïns.

Les obres han costat 3,3 milions d'euros, que han sigut cofinançats al 50% pels fons europeus Feder.

Pujar