elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Navarro posa en valor el desenvolupament de polítiques agroalimentàries perquè el sector primari camine cap a la transició agroecològica

Navarro posa en valor el desenvolupament de polítiques agroalimentàries perquè el sector primari camine cap a la transició agroecològica
  • El regidor de Transició Ecològica participa en una jornada sobre comerç just de la Conselleria d'Agricultura

El regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, ha participat en una taula redona sobre comerç just local i producció agroecològica de la Conselleria d'Agricultura en la qual ha destacat el desenvolupament en aquest mandat d'una sèrie de primeres fites perquè el sector primari camine cap a la transició agroecològica.

“Des de la Regidoria de Transició Ecològica hem posat elements estratègics a llarg terme perquè el sector veja l'agroecologia com una de les vies més probables per a tindre viabilitat econòmica”, ha afirmat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

El regidor ha explicat els projectes agroecològics que impulsa l'Ajuntament en la jornada al costat del tècnics del Servei de de Transferència Tecnològica de Vila-real de la Conselleria, Juanjo LLiso i Alberto Garcia: Pedro Lloret, de la Fundació Cerai; Esther Paulo de la Fundació *Novessendes; i Àlex Vilanova, de Olis Cuquello.

Navarro ha esmentat, entre altres iniciatives, la protecció del sòl rústic en el nou Pla General, la constitució del Consell Agrari Municipal, o el desenvolupament d'un Pla de Formació per a generar sinergies entre productors.

També ha recordat la pròxima posada en marxa d'un mercat de producte agroecològic de temporada, que es veurà acompanyat per la creació de l'Oficina del Llaurador en la Cambra Agrària per assessorar al sector.

La jornada ha tractat experiències de producció i comerç agroecològic menjadors sostenibles i saludables, o el valor social del producte agroecològic i l'Economia del Bé Comú.

Pujar