elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Museu d’Etnologia exposa Castelló en legos

El Museu d’Etnologia exposa Castelló en legos
  • L’Associació Valbrick mostra construccions de la plaça Major, el Fadrí i la cocatedral, el western, Itàlia i l’Edat Mitjana amb més de 190.000 peces

El Museu d’Etnologia ha obert les portes a l’exposició Castelló en bricks, organitzada per l’Associació de Valencians Aficionats a Bricks de Construcció (Valbrick) amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura, en la que es poden vore una desena de construccions realitzades amb més de 190.000 peces de lego, entre les que destaquen la cocatedral de Santa Maria, l’Ajuntament i la plaça Major de Castelló, l’ermita de la Magdalena, un poblat medieval, una ciutat d’Itàlia i un poble del western americà. L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, juntament amb la regidora de Cultura, Verònica Ruiz, i el president de Valbrick, Stefan van den Hoogen, han assistit aquest matí a l’obertura de la mostra, que es pot visitar fins el 30 d’octubre.

L'alcaldessa ha posat en valor “el treball de l'associació per a donar a conéixer part del patrimoni de Castelló a través d'aquesta exposició”. “Una iniciativa dirigida a un públic familiar que se suma a l'oferta d'oci de Castelló”, ha apuntat Marco. La regidora de Cultura, per la seua part, ha explicat que “és una exposició realitzada amb molt esforç, amb uns diorames que són una veritable meravella, que inclouen edificis emblemàtics de Castelló, plens de detalls, i que mostren la ciutat des d’una altra perspectiva, per a arribar a tots els públics”.

Les construccions, realitzades pel castellonenc Severino Fernández, membre de l’Associació Valbrick, consta de quatre espais dedicats a Castelló, Itàlia, l’Edat Mitjana i el western americà. Per al diorama de la ciutat, el més antic, que es va començar a construir entre juliol i novembre de 2020, s’han utilitzat 87.500 peces de lego, anomenades tècnicament bricks, que mostren l’Ajuntament, amb la cocatedral i el Fadrí amb tot detall.

45.000 peces composen la ciutat de l’Oest americà, amb una muntanya, cases i personatges detallistes. Una peça que s’ha fet exclussivament per a l’exposició, juntament amb la dedicada al poblat medieval, que s’exhibeix per primera vegada a la ciutat, amb 32.000 peces que eleven la ciutat amb una ornamentació realitzada combinant amb altres materials. El lego d’Itàlia està inspirat en la costa de Portofino, amb construccions realistes de vius colors realitzades amb 25.800 peces.

Pujar