elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Mercat de la Taronja de Castelló deixa bones sensacions en el primer diumenge d'activitat

El Mercat de la Taronja de Castelló deixa bones sensacions en el primer diumenge d'activitat
  • Ramírez: “Estem en l'inici de la campanya però el suport dels veïns a aquesta iniciativa demostra la necessitat de la mateixa tant per a ajudar als productors com per a permetre als castellonencs adquirir cítrics de proximitat a un preu just”

MÉS FOTOS
El Mercat de la Taronja de Castelló deixa bones sensacions en el primer diumenge d'activitat - (foto 2)
El Mercat de la Taronja de Castelló deixa bones sensacions en el primer diumenge d'activitat - (foto 3)
El Mercat de la Taronja de Castelló deixa bones sensacions en el primer diumenge d'activitat - (foto 4)
El Mercat de la Taronja de Castelló deixa bones sensacions en el primer diumenge d'activitat - (foto 5)

La dolça aroma de taronges acabades de recollir ha tornat a prendre hui les places Fadrell i María Agustina de la capital de La Plana. Des de les 9.00 i fins a les 14.00 hores, els productors castellonencs han oferit les primeres varietats recol·lectades –Clemenules i Marisol-- i la jornada ha finalitzat deixant bones sensacions. Sobre aquest tema, l'edil de Medi Ambient, Cristian Ramírez, ha valorat que “estem en l'inici de la campanya però el suport dels veïns a aquesta iniciativa demostra la necessitat d'aquesta, tant per a ajudar als agricultors com per a permetre als veïns adquirir cítrics de proximitat a un preu just”.

El començament de la temporada està sent positiu per al sector, perquè el descens de la producció ha permés un lleuger augment dels preus en el camp. Malgrat això, en el Mercat de la Taronja s'han mantingut respecte a l'any passat. “Les taronges es paguen a 1 euro el quilo i les llimes, a 1,5 euros el quilo”, ha detallat Ramírez. Quant a la presència de venedors, ha indicat que “tenim ja prop d'una trentena de sol·licituds de llocs que s'aniran instal·lant a mesura que avancen les setmanes i es multipliquen les varietats que es poden posar a la venda”.

“Va ser un Govern municipal del Partit Popular el que va posar en marxa aquesta iniciativa fa ja 14 anys. Una proposta que des del primer moment ha rebut el suport tant dels ciutadania com dels productors i que des de l'executiu que presideix Begoña Carrasco tractarem d'impulsar encara més”, ha subratllat el regidor. Precisament hui, el llavors edil d'Agricultura, Gonzalo Romero, ha participat en la jornada inaugural.

“El sector agrícola forma part de l'ADN de Castelló, genera economia i ens permet comptar amb un pulmó verd fonamental per a la capital”, ha incidit Ramírez. “Els agricultors ens tindran al seu costat. Treballarem de la mà perquè cada vegada siguen menys els que abandonen els seus camps i més els que aposten per mantindre'ls en producció”, ha conclòs. 

Pujar