5 de desembre de 2020 5/12/20

Marín-Buck: “Borrull és el preu que paguem els castellonencs pel desacord entre el Fadrell i el Botànic”

Marín-Buck: “Borrull és el preu que paguem els castellonencs pel desacord entre el Fadrell i el Botànic” - (foto 1)
  • El portaveu de Cs apunta que l'edifici dels antics jutjats tampoc serà una realitat aquesta legislatura

El portaveu de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de Castelló, Alejandro Marín-Buck ha criticat que “el cost de Borrull, que finalment ascendeix a 16,8 milions d'euros, és el preu que hem de pagar els castellonencs pel desacord entre el Fadrell i el Botànic”.

El portaveu de Cs ha retret al Fadrell la seua gestió perquè “Borrull tampoc serà una realitat aquesta legislatura”. I en aquest sentit, Marín-Buck ha explicat que “si la rehabilitació de l'edifici dels antics jutjats va ser la promesa i l'incompliment del Pacte del Grau la passada legislatura quan anava a ser un projecte cofinançat, ara que l'administració autonòmica es desentén i l'obra suposa un sobrecost de més de quatre milions d'euros, el Fadrell tornarà a incomplir la promesa de Borrull”. 

Marín-Buck ha lamentat “ser realista” però ha recordat que “fa dos mesos quan encara el cost de la reforma era compartit per Ajuntament i Generalitat, el senyor Simó ja va augurar la posada en marxa de Borrull per a finals de 2022, ara que el projecte depén única i exclusivament de l'administració local, l'obra es farà llarga”.

Així mateix, el portaveu de Cs ha retret al Fadrell que “els castellonencs no puguem aprofitar que els seus companys de files estan governant en totes les administracions supramunicipals i a més, que el President de la Generalitat  siga castellonenc perquè els gestos són mínims, per no dir nuls”.

En aquest sentit, Marín-Buck s'ha preguntat que “li deu Amparo Marco a Ximo Puig per a tornar de València més carregada del que va ser: el pagament íntegre de Borrull però només un 66% de la titularitat de l'edifici, el pes del PGOU i les taxes del *Caminás”. “Perquè contra el vici de demanar, la virtut de no donar. I, aci està, la recompensa que diu el *Botànic que donarà a Castelló per Borrull”, ha conclòs el responsable de Cs

Pujar