elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Marco impulsa la declaració BIC per a les festes de la Magdalena

  • L'Ajuntament de Castelló promourà la sol·licitud per a ampliar la protecció al conjunt de les festes fundacionals

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha anunciat que, després dels contactes mantinguts amb la Conselleria de Cultura i amb l'impulsor de la sol·licitud de la declaració de Bé d'Interés Cultural (BIC) per al monument de la gaiata, serà l'Ajuntament el que promourà la protecció per al conjunt de les festes de la Magdalena.

En aquest sentit, Marco ha recordat que “les festes fundacionals de Castelló mereixen el mateix reconeixement del qual ja gaudeixen les Falles de València o les Fogueres d'Alacant i, per això, es faran els passos oportuns per a aconseguir la declaració BIC per a les festes de la Magdalena”.

Cal recordar que el ple de l'Ajuntament ja va recolzar de manera unànime fa uns mesos la declaració institucional presentada per l'alcaldessa per a sol·licitar el BIC de la gaiata, com a reforç a la petició formalitzada pel fester Agustín Mon.

Després de la denegació de la sol·licitud per part de Conselleria, l'Ajuntament buscarà la protecció de les festes en el seu conjunt, incloent-hi el monument.

Pujar