elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'UJI revalida la seu posicionament entre les 700 millors universitats del món

L'UJI revalida la seu posicionament entre les 700 millors universitats del món

  L’Academic Ranking of World Universities (ARWU), elaborat per la Jia Tong University de Xangai a partir de l'anàlisi de dos mil institucions d'ensenyament superior i considerat internacionalment com l'indicador d'universitats més prestigiós, ha revalidat un any més el posicionament de la Universitat Jaume I, la universitat pública de Castelló, que es troba en el tram 601-700 de les mil universitats millors del món.

  La classificació publicada ahir indica que la universitat pública de Castelló és una de les 21 universitats espanyoles que es troben entre les primeres 700 universitats del món i comparteix posicionament en el tram 601-700 amb les universitats d'Alacant, Extremadura i Balears. En total, Espanya ha situat 39 universitats entre les 1.000 primeres del món, 16 menys que l'any passat.

  La rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, ha felicitat tota la comunitat universitària per aquest resultat, que consolida la reputació de la institució castellonenca a nivell internacional i ha destacat que "aquesta magnífica posició entre les universitats del món, per segon any consecutiu, no haguera estat possible sense el treball de tot el nostre professorat i de tot el nostre personal d'administració i serveis, i també del nostre estudiantat. Els tres estaments treballen cada dia per fer més gran la nostra Universitat i ací estan els resultats".

  La classificació del rànquing ARWU té en compte indicadors de rendiment acadèmic o d’investigació, com ara el nombre d'egressats i personal del centre amb premis Nobel o medalles Fields, el nombre de publicacions en revistes internacionals de prestigi com Nature o Science; el nombre d'investigadors altament citats segons el llistat anual elaborat per Clarivate Analytics; els articles indexats per Science Citation Index-Expanded (SCIE) i Social Science Citation Index (SSCI) i el rendiment acadèmic per càpita d’una institució.

  L’UJI destaca en vuit matèries, que sitúen a la universitat castellonenca en els primers llocs de les universitats del món, com són nanociència i nanotecnologia i també salut pública (entre les 300 millors), química, ciència dels materials i enginyeria, psicologia i ciències agrícoles (entre les 400 millors), i ciències ambientals i enginyeria, i farmàcia (entre les 500 millors).

  Pujar