27 de setembre de 2020 27/9/20

L’UJI ofereix 18 tallers de cinema, fotografia, escriptura, dansa, teatre i música

  • Les inscripcions per als cursos organitzats pel Servei d'Activitats Socioculturals s’obriran el 5 de setembre

El Servei d'Activitats Socioculturals (SASC) de la Universitat Jaume I ha organitzat una variada oferta de cursos i tallers per al curs 2016/2017, que aborden temes com ara el cinema, la fotografia, l'escriptura creativa, la dansa, el teatre i la música. Es tracta de 18 propostes dirigides a la comunitat universitària i al públic en general. La matrícula pot realitzar-se a partir del 5 de setembre a través de la pàgina http://inscripcio.uji.es fins a uns dies abans de l'inici de cada curs. En el mateix moment de la inscripció es pot consultar si queden places en el curs que interessa o si es queda en llista d'espera.

En l'àmbit audiovisual, el primer nivell del Taller de vídeo «Trastorn visual», centrat en conceptes bàsics de l'audiovisual, arrancarà el pròxim 3 d'octubre. El taller, impartit per Adam Brenes, tindrà continuïtat a partir del 6 febrer amb un segon nivell que permetrà als assistents aprofundir en els conceptes que engloba tota la producció audiovisual.

El Taller d'escriptura creativa «Escriure el que imagine» arriba a la seua edició número 12 sota la direcció dels professors i escriptors Pasqual Mas i Usó i Rosario Raro. El taller tindrà lloc del 4 d'octubre al 30 de maig i està dirigit a qualsevol persona que vulga llegir, comentar, corregir, escriure textos literaris i escoltar les veus d'altres escriptors. Durant el curs, de 140 hores de durada, es plantejaran exercicis quinzenals els millors dels quals seran seleccionats per a la seua publicació en una antologia en castellà i en valencià.

Per als amants de la fotografia, l’UJI ha programat al llarg del curs tres tallers de temàtica diferents. El primer d'ells proposa la «Creació i desenvolupament d’un projecte fotogràfic» sota la direcció d’Ana March. El curs, que busca estimular la creativitat i facilitar les claus bàsiques per a la consecució d’un projecte de fotografia es realitzarà del 7 al 28 de novembre. La segona proposta planteja la realització de «Fotografia i microvídeo amb mòbil» amb un curs de 24 hores de durada que s’impartirà del 7 al 22 de febrer. El taller estarà impartit per l’equip fotogràfic Fotolateras format per Lola Barcia i Marinela Forcadell, qui seran també responsables del taller «Fotografia estenopeica. Com es poden fer fotos amb una llauna?» que es realitzarà del 7 de març al 6 d’abril.

En l'àmbit musical, la Universitat torna a obrir les portes del seu Espai de Jazz, dirigit per Ramón Cardo, que impartirà el Taller de big band, en el qual participaran 24 alumnes seleccionats mitjançant la prova prevista per al 26 de setembre, i el Taller de llenguatge i improvisació de jazz dirigit a músics professionals, músics amateurs, estudiantat de l’UJI i públic interessat en general. Per la seua banda, l’Orfeó de l’UJI organitza l’Espai de Música Vocal, obert a qualsevol membre de la comunitat universitària i a qualsevol persona que li agrade cantar.

Curs intensiu de flamenc

En l’apartat de dansa, l’UJI ofereix aquest curs quatre tallers de dansa coordinats per la professora de dansa clàssica i contemporània Pepa Cases. En concret, per al curs 2016-2017 s’oferten tallers de ballet per a adults, dansa contemporània I i II i un taller coreogràfic. Els tallers de 70 hores de durada començaran el 17 d'octubre i finalitzaran el 25 de maig, realitzant-se una mostra de final de curs el 25 de maig. A més, a l’oferta de dansa se suma enguany un Taller intensiu de flamen per a persones amb experiència prèvia de 8 hores de duració que s’impartirà durant el mes de maig.

Quant a l’Aula de Teatre, l’UJI planteja per a enguany quatre propostes: un Curs d'iniciació al teatre impartit per Regina Prades; un Curs d'interpretació Teatral a càrrec de Cesca Salazar; el Taller d'escenes de pràctica teatral dirigit per Joan Comes i Cursos monogràfics de l’Aula de Teatre. A més, l’Aula organitzarà activitats complementàries, assistència a les obres de la Mostra de Teatre «Reclam», assistència gratuïta a espectacles concertats i col·loquis teatrals. El 17 d’octubre es realitzarà una sessió informativa sobre tots els cursos de l’Aula de Teatre per als interessats.

Pujar