elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'UJI no deixarà entrar alcohol en la Festa de les Paelles

L'UJI no deixarà entrar alcohol en la Festa de les Paelles

  Torna la Festa de les Paelles de la Universitat Jaume I (UJI) després de l'aturada per la pandèmia. Així, el pròxim 24 de febrer serà l'esperat retorn de la festa més popular del campus del Riu Sec.

  Això sí, tornarà amb alguna diferència, ja que enguany quedarà prohibida l'entrada d'alcohol al recinte, en considerar la universitat que no s'ha de fomentar el ‘botelló’ en un campus públic.

  D'aquesta manera, s'espera el retorn de 8.000 estudiants per a gaudir de la ja tradicional festa, a la qual podran entrar estudiants matriculats en graus, màsters i doctorats.

  Alejandro Sanz, president del Consell de l’Estudiantat, que organitza l'esdeveniment, explica que “la idea que teníem era tornar a tenir unes Paelles exactament iguals a les de 2020”. No obstant això, les condicions de la universitat, que ha d'autoritzar l'ús del recinte, han obligat a un canvi de model.

  Així, enguany no es podrà entrar alcohol, encara que sí que es podrà consumir en una barra a preus populars que s'instal·larà al campus. “No volem que les consumicions es convertisquen en una entrada encoberta”, explica Sanz, que avança que l'entrada d'enguany serà de 6 euros.

  En aquest sentit, recorda que les festes s'autofinancen amb l'entrada dels estudiants i destaquen que l'UJI i la UPV són les úniques universitats valencianes que tenen unes paelles organitzades pels seus propis estudiants sense haver de pagar una entrada a una empresa externa.

  D'altra banda, Sanz indica que s'han augmentat aquest 2023 les exigències de neteja, amb més banys químics, s'han augmentat els efectius de seguretat i la qualitat del clos i s'ha apostat per augmentar el nivell de les actuacions musicals.

  Així, el cartell estarà compost pels Djs Space Elephants, el Dj Chimeno o la banda castellonenca Generación Z, juntament amb altres joves promeses del món dels dj.

  Pujar