elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Observatori de Canvi Climàtic proposa un diàleg ciutadà sobre l’aire que es respira a Castelló

    L’Observatori de Canvi Climàtic de Castelló, promogut per la Universitat Jaume I (UJI) amb el suport de l’empresa de gestió ambiental Fobesa, ha organitzat el diàleg ciutadà ‘L’aire que respirem a la ciutat de Castelló’ per al dilluns 10 de desembre a Menador Espai Cultural, amb motiu de la celebració de la cimera de les Nacions Unides COP24 la qual té lloc a la ciutat polonesa de Katowice durant la primera quinzena de desembre.

    El debat obert tindrà lloc a les 18.30 hores i comptarà amb la participació del subdirector general de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, José Vicente Miró, i la investigadora de l’UJI Ana Belén Vicente, integrada en l’equip de recerca de mineralogia i pertanyent al Seminari Interdisciplinari d’Investigació en Canvi Climàtic. El director general de Fobesa, Juan Pablo Mateo, i el vicerector d’Investigació i Transferència, Jesús Lancis, presentaran el debat.

    CURIOSITATS CLIMÀTIQUES

    Paralel·lament a la celebració d’aquest diàleg sobre la qualitat de l’aire a la ciutat de Castelló, l’UJI i Fobesa llancen una nova campanya de difusió de coneixements científics sobre conceptes interessants que apel·len a la curiositat relacionats amb l’escalfament global en l’àmbit de provincial. Amb la col·laboració de diversos experts del Seminari Interdisciplinari d’Investigació en Canvi Climàtic es donaran a conèixer a partir del pròxim dilluns diverses curiositats climàtiques vinculades amb l’eficiència energètica, els recursos naturals, l’urbanisme, la gestió dels residus, l’agricultura, etc.

    La Universitat Jaume I i l’empresa de gestió ambiental Fobesa, del Grupo Gimeno, han signat un conveni enguany que va permetre la creació de l’Observaoti de Canvi Climàtic de Castelló. Aquest acord té l’objectiu de donar visibilitat i promoure la investigació en aquest àmbit pluridisciplinari, així com aprofundir en les mesures d’adaptació i mitigació en la província davant l’escalfament global. Aquesta iniciativa va rebre el premi Ciència en la recent edició dels Premis Radio Castellón de la Cadena Ser.

    Pujar